van der Horst

Red Bull Ring: gastrijder Harry King klopt polesitter Glenn Van Parijs

Harry King (Parker Revs Motorsport)
Harry King (Parker Revs Motorsport)
Ondanks een zilveren medaille heeft Glenn Van Prijs de beste zaak gedaan in de openingsrace van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Red Bull Ring. De rijder van NGT Racing werd geklopt door Harry King (Parker Revs Motorsport), maar de Brit start als gastrijder en pakt daarom geen punten voor het kampioenschap. Huub van Eijndhoven (Team PGZ by RED ANT Racing) knokte zich in de slotfase naar een mooie podiumplaats.
  • Dreamdrive
De winstkansen van Xavier Maassen (Team PGZ by RED ANT Racing), die zich op de eerste startrij had gekwalificeerd, gingen in rook op toen het licht op groen ging. De Nederlander kwam in eerste instantie geen meter vooruit en tikte na één ronde pas als veertiende aan. Glenn Van Parijs leek zo een vrijgeleide te krijgen, maar ook hij kende geen denderende start en moest zowel Harry King als - weliswaar kortstondig - Thierry Vermeulen (Team GP Elite) voorlaten.

Harry King en Glenn Van Parijs reden vooraan weg en onze landgenoot was slim genoeg om geen onnodige risico's te nemen: zijn rivaal komt immers als gastrijder aan de start en sprokkelt geen punten voor de Porsche Carrera Cup Benelux. Door als tweede over de meet te komen, neemt Van Parijs dus de volle buit. De beslissing voor de derde podiumtrede viel pas op zes minuten van het einde, toen de 21-jarige Huub van Eijndhoven de maat kon nemen van Thierry Vermeulen. De veer was duidelijk gebroken voor de man van Team GP Elite, want ook Dylan Derdaele (Belgium Racing) kon nog een plekje opschuiven. De Limburger was dominant in Spa-Francorchamps maar kwam op de Red Bull Ring pas in de slotfase echt onder stoom.
Pijlsnelle Am-winnaar
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport)
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport)
Voor de onfortuinlijke Xavier Maassen zat er niet meer in dan een vijfde plek, mede omdat Thierry Vermeulen in de uitslag teruggezet werd naar de twaalfde positie, vanwege een verkeerde positie op de startgrid en een gebrek aan respect voor de limieten van het Oostenrijkse circuit. Maassen eindigde slechts enkele seconden voor de verrassende Jan Lauryssen (Q1 Track Racing by EMG Motorsport), winnaar in de Am-categorie.

De Am-winnaar deed dus beter dan de beste deelnemer in de Pro-Am-klasse. Nicolas Saelens (Belgium Racing) weerstond aan de druk van Floris Dullaart (Team GP Elite) en sloot de algemene top tien van de eerste race af, naast de zege dus in zijn categorie.

De Porsche Carrera Cup Benelux krijgt morgen nog een tweede Oostenrijkse aflevering, met start omstreeks 9.45 uur. Ook voor die wedstrijd start Glenn Van Parijs vanop pole positie.

Foto's: ​Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons