Red Bull Ring: Jules Gounon en Daniel Keilwitz grote winnaars van het weekend

Callaway Competition - Corvette C7
Jules Gounon en Daniel Keilwitz hebben met hun Callaway Competition Corvette C7 de eerste race voor het Duitse GT kampioenschap op de Red Bull Ring gewonnen. Het duo pakte in de tweede race, die gewonnen werd door de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan van Christian Engelhart en Rolf Ineichen, de derde plaats wat voldoende was om aan de leiding te komen in de puntenstand.
Pole, zege en snelste rondetijd voor de Callaway Competition Corvette C7 van Jules Gounon en Daniel Keilwitz in de eerste race op de Red Bull Ring. De Amerikaanse bolide kende geen probleem en won de race die tweemaal geneutraliseerd werd voor RWT Racing Corvette C7 van Barth/Hackländer. De BMW Team Schnitzer BMW M6 van Collard/Eng pakte de laatste podiumplaats voor drie Mercedes AMG GT. De Porsche’s vermochten niets op deze snelle omloop, onze landgenoot Adrien de Leener eindigde met zijn ploegmaat Friedrich met de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche op de veertiende plaats.

GRT Grasser Racing Team: Lamborghini Huracan GT3
Christian Engelhart en Rolf Ineichen domineerden met hun Lamborghini de tweede race en wonnen met een voorsprong van 4 seconden op BWT Mücke Motorsport Mercedes AMG GT van Lucas Auer en Sebastian Asch. Jules Gounon en Daniel Keilwitz stuurden hun Corvette C7 naar de derde plaats en leiden nu in het kampioenschap met 80 punten voorsprong op Phillip Eng en Ricky Collard. Adrien de Leener werd ditmaal met zijn Porsche negentiende.

Foto's: ADAC GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op dinsdag 13 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.