van der Horst

Red Bull Ring: Kirchhöfer/Pommer (Corvette) scoren derde zege

Start ADAC GT Race 2
Start ADAC GT Race 2
De Callaway Corvette C7 GT3-R kan goed uit de voeten op de Red Bull Ring, dat bleek vandaag nog maar eens met de twee snelste chrono's in de kwalificaties en een overwinning voor de succescombinatie Markus Pommer - Marvin Kirchhöfer. De polesittende Corvette van het Duitse duo heeft daarmee de helft van de wedstrijden (6) dit seizoen op haar naam staan.
De leidersplaats van Pommer en Kirchhöfer kwam nooit in het gedrang, voor de overige podiumposities was er wel strijd. De RWT Corvette van Sven Barth en David Jahn reed tijdens de eerste wedstrijdhelft in tweede stelling maar viel in de slotfase nog terug naar de zevende plek. De Mann-Filter Team HTP Mercedes-AMG GT3 van Indy Dontje en Maxi Götz ging als derde van start en kon met een inhaalmanoeuvre en een late pitstop oprukken naar P2. De Rutronik Racing Audi R8 LMS Evo van Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser werd derde en behoudt daarmee de leiding in het kampioenschap, nu met 10 punten voorsprong op de winnaars van vandaag. De MRS GT BMW M6 van Jens Klingmann en Nicolai Sylvest - winnaar van Race 1 - kwamen vandaag als vierde over de meet.

Maxime Martin scoorde een paar punten met de negende plaats (ProPeak Aston Martin), gevolgd door Adrien De Leener (Team 75 Bernhard Porsche) op P16 en Frédéric Vervisch (Mücke Audi) op P19. Na een tumultueze openingstint van Dries Vanthoor werd de Land Audi #28 als laatste geklasseerd op 9 ronden achterstand.

--- UITSLAG RACE 2 ADAC GT MASTERS RED BULL RING ---

Foto: ADAC GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 9 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons