Red Bull Ring: Klassewinst voor Nicolas Saelens en Stienes Longin

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na hun opgave in de eerste race hebben Nicolas Saelens en Stienes Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) op zondag in de tweede wedstrijd van de Fanatec GT2 European Series op de Red Bull Ring revanche genomen. Zij eindigden op de tweede plaats algemeen maar wonnen tevens de ProAm klasse. Peter Guelinckx and Bert Longin kwamen ditmaal als zesde over de streep, derde in de ProAm klasse. De zege was voor de LP Racing Audi R8 LMS GT2 van Elia Erhart, tevens winnaar in de Am klasse.
Elia Erhart wist te winnen niettegenstaande een penalty van 30 seconden omdat  teamgenoot Michael Doppelmayr niet aan de start verscheen. Erhart moest die 30 seconden aan zijn pitstoptijd toevoegen. Teruggevallen naar de vierde plaats wist hij terug op te rukken en in de voornaamste ronde de leiding van Nicolas Saelens over te nemen. Nicolas Saelens en Stienes Longin kunnen terugkijken op een sterke race, na hun opgave op zaterdag stonden ze pas tiende op de grid maar tijdens de wedstrijd wisten zij op te rukken tot Saelens op vijf minuten van de finish de leiding wist te nemen. Maar wat later kon hij niet verhinderen dat Erhart hem alsnog voorbij ging. Saelens en Longin behaalden wel hun tweede klassewinst dit seizoen. True Racing KTM zag zijn twee wagens eindigen op de derde en vierde plaats. Henry Hassid (LP Racing Audi R8 LMS GT2) tikte aan als vijfde net voor de PK Carsport Audi van Peter Guelinckx and Bert Longin.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.