van der Horst

Red Bull Ring: KTM X-Bow GTX te sterk voor de GT3’s

Start race 1 GT Open Red Bull Ring 2020
Start race 1 GT Open Red Bull Ring 2020
In afwachting van een GT2 homologatie kwam de KTM X-Bow GTX Concept vorig weekend uit in de International GT Open op de Red Bull Ring. De KTM was de snelste in de kwalificatie en won de eerste race maar werd gediskwalificeerd wegens het gebruik van remschijven die niet de juiste diameter hadden. Reiter Engineering, dat de wagen inzette, ging in beroep en de uitslag is dus voorlopig.
  • Heinz Performance
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Stefan Rosina en Patric Niederhauser kwamen dus als eerste over de streep in de eerste race maar de zege ging na de race dus naar de Teo Martin Motorsport McLaren 720S GT3 van Henrique Chaves en Miguel Ramos. De tweede Teo Martin Motorsport McLaren, bestuurd door Marcelo Hahn en Fran Rueda, pakten de tweede plaats. In de tweede race kwam de KTM niet verder dan de negende plaat terwijl de overwinning ging naar de TF Sport Aston Martin Vantage van Charlie Eastwood en Salih Yoluc. De AF Corse APM Monaco Ferrari van Louis Prette/Vincent Abril en de JP Motorsport Mercedes AMG van Patric Krupinski/Christian Klien legden beslag op de overige podiumplaatsen.

Foto's: International GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 14 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons