van der Horst

Red Bull Ring: Leon Köhler vervangt Esteban Muth

Leon Köhler
Leon Köhler
Begin deze week liet Esteban Muth optekenen dat hij verstek moet geven voor de laatste twee wedstrijden in de DTM vanwege een dringende operatie. Hierdoor moest Walkenhorst Motorsport op zoek naar een nieuwe piloot en vond deze in eigen land, want het geeft Leon Köhler de kans op een eerste deelname in de DTM.
De 23-jarige Duitser heeft vooral zijn strepen verdiend in een Porsche 911 GT3 Cup. Köhler eindigde vorig jaar nog als derde in de Porsche Carrera Cup Duitsland en stond dit jaar al een paar keer op het podium in de Porsche Mobil 1 Supercup. Daarnaast heeft hij al ervaring in een GT3, gezien hij voor ID Racing met een Porsche uitkwam in de ADAC GT Masters. Nu zal hij voor het eerst sinds lang overschakelen naar een ander merk met de BMW. Of Köhler ook de laatste wedstrijd zal afwerken is nog onbekend.

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 21 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons