van der Horst

Red Bull Ring: Logan Sargeant schrijft hoofdrace op zijn naam

Logan Sargeant - Carlin
Logan Sargeant - Carlin
Een bij de start nog natte piste maakte dat we een hectische formule 2 race kregen op zondag. Sommige rijders opteerden bij de start voor slicks, wat de goede keuze bleek, de anderen moesten daarna al snel overschakelen. Uiteindelijk kwam Richard Verschoor (Trident) als winnaar uit de bus maar de Nederlander verloor zijn zege al snel toen bij de technische controle bleek dat er onvoldoende brandstof overbleef in de tank. Logan Sargeant (Carlin) werd uiteindelijk tot winnaar gekroond.
  • Skylimit Events
Start hoofdrace formule 2 Red bull Ring
Start hoofdrace formule 2 Red bull Ring
Al van bij de start werkten de rijders die op slicks gestart waren zich naar voren. Verschoor nam de leiding voor Jehan Daruvala en Roberto Merhi, die inviel voor Ralph Boschung bij Campos. Terwijl de rijders die op regenbanden gestart waren al snel binnenkwamen om van rubbers te wisselen, vergrootte Verschoor zijn voorsprong op Mehri die voorbij Daruvala was geraakt. Vanaf de dertiende ronde kwamen ook de op slicks gestarte rijders binnen voor hun bandenwissel, maar de voorsprong die ze opgebouwd hadden was zo groot dat er in het klassement niets wijzigde, Verschoor lag nog steeds op kop voor Daruvala, Mehri en Liam Lawson (Carlin).

Jake Hughes - Van Amersfoort Racing
Jake Hughes - Van Amersfoort Racing
Het klassement veranderde niet meer maar na de wedstrijd werden er weer heel wat tijdstraffen uitgedeeld voor het niet respecteren van de track limits. Een drive through straf (20 seconden) voor Daruvala en 5 tijdstraffen voor Merhi, Lawson, Ayumu Iwasa (DAMS) en Frederik Vesti (ART GP) maakten dat de zege ging naar Sargeant voor Enzo Fittipaldi (Charouz) en Mehri. Dennis Hauger (Prema Racing) pakte de vierde plaats terwijl Jake Hughes met een vijfde plaats Van Amersfoort Racing zijn beste resultaat tot nu toe schonk. Olli Caldwell (Campos), Ayumu Iwasa (DAMS), Jüri Vips (Hitech GP),  Roy Nissany (DAMS) en Liam Lawson (Carlin) bezetten de plaatsen zes tot en met tien. Titelpretendenten Felipe Drugovich (MP Motorsport) en Théo Pourchaire (ART GP) maakten de foute bandenkeuze en eindigden beiden buiten de punten.

Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) startte vanaf de zevende positie en kwam al heel snel binnen om zijn regenrubbers te wisselen voor slicks. Deze vroege wissel maakte dat hij naar voren opschoof in het klassement wanneer de andere rijders binnenkwamen voor hun wissel. Even lag Amaury zelfs tweede maar nog twee extra stops voor een bandenwissel wierpen hem terug naar de achttiende plaats. Met zijn laatste set rubbers slaagde hij er wel in om de snelste rondetijd neer te zetten.

Foto's: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons