van der Horst

Red Bull Ring: Marcus Armstrong van start tot finish

Marcus Armstrong - Hitech GP
Marcus Armstrong - Hitech GP
Marcus Armstrong (Hitech GP) heeft zaterdag op de Red Bull Ring de formule 2 sprintrace gewonnen. De Nieuw-Zeelander reed in de kwalificatie de tiende tijd wat hem dankzij het reversed grid systeem de pole opleverde voor de sprintrace. Armstrong profiteerde optimaal van die ideale uitgangspositie en reed van start tot finish aan de leiding.
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Onze landgenoot Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) was terug nadat hij de vorige manche in Silverstone miste wegens een schorsing opgelegd door de FIA. Deze gedwongen rustperiode leek Cordeel goed gedaan te hebben want hij begon verbeten en uit op revanche aan de kwalificatie. Hij sloot die af op de zevende positie nadat hij even de tweede plaats bezette op de tabellen, in ieder geval zijn beste prestatie tot nu toe in de formule 2. De sprintrace verliep minder, al na de start zakte Cordeel weg en verloor enkele plaatsen. Hij kon zich niet meer opwerken en moest zich tevreden stellen met de zestiende plaats.

Théo Pourchaire - ART Grand Prix
Théo Pourchaire - ART Grand Prix
Théo Pourchaire (ART Grand Prix) kwam als tweede over de finishlijn. De Fransman reed aanvankelijk comfortabel op de tweede plaats maar zag op het einde van de race Jack Doohan (Virtuosi) fors terugkomen. Bij zijn poging om de tweede plaats te behouden overschreed Pourchaire enkele malen de track limits, wat hem nog straftijd zou kunnen opleveren waardoor hij de tweede plaats nog kan kwijt spelen. Verscheidene rijders gingen trouwens buiten de piste rijden wat enkele piloten 5 seconden straftijd opleverde.

Start Sprintrace Spielberg 2022
Start Sprintrace Spielberg 2022
Uiteindelijk pakte  Felipe Drugovich (MP Motorsport) de vierde plaats wat hem opnieuw belangrijke punten opleverde in de titelstrijd. Jüri Vips (Hitech GP) won het duel met Richard Verschoor (Trident) om de vijfde plaats. De Nederlander moest zich op het einde van de race nog reppen om Logan Sargeant (Carlin) achter zich te houden. Het laatste puntje ging naar Ayumu Iwasa (DAMS).

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons