van der Horst

Red Bull Ring: Marta García en Amna Al Qubaisi winnen eerste wedstrijden in F1 Academy

Dames van de F1 Academy 2023
Dames van de F1 Academy 2023
Dit weekend mochten de Formule 1 en Formule 2 in actie komen in Bakoe, ook de F1 Academy reed haar allereerste wedstrijden op de Red Bull Ring. Drie races verdeeld over twee dagen kregen de dames voorgeschoteld en Marta García bleek de grote slokop. De Spaanse pilote van Prema Racing won zowel de eerste als derde wedstrijd. De tweede, met top vijf omgedraaid, werd dan weer een kolfje naar de hand van Amna Al Qubaisi (MP Motorsport).
  • Powercars
Tijdens de eerste race zag García al snel een safety car, nadat drie dames elkaar raakten in de beruchte bocht drie. Eens deze terug binnen kwam, werd de Spaanse direct voorbij gesneld door Nerea Martí. Niet voor lang echter want haar landgenote ging er snel weer over, richting winst. De strijd voor de derde plek werd nog spannend, maar uiteindelijk ging deze naar Bianca Bustamante (Prema Racing). Omdat Martí 's wagen achteraf niet door de technische keuring raakte, werd zij gediskwalificeerd en mocht Jessica Edgar (Rodin Carlin) de derde plaats claimen.

In de tweede race stond er geen maat op Amna Al Qubaisi. De dame uit de Verenigde Arabische Emiraten kon profiteren nadat Lola Lovinfosse (Campos Racing) iets te vroeg wilde vertrekken, stopte, om dan uiteindelijk te laat uit de startblokken te schieten. Hierdoor kon Lena Buhler (ART Grand Prix) haar voorbijsnellen, maar Al Qubaisi inhalen was geen optie. Hiermee lag de top drie vast. Daarachter een mooie remonte van Martí, die achteraan moest vertrekken, en Hamda Al Qubaisi, de zus van de winnares. Beide winnaressen waren dan ook de hoofdrolspelers in race drie. Zij vochten hard om de winst, maar het was García die het haalde over A. Al Qubaisi. Hamda Al Qubaisi eindigde tot slot als derde.

Foto: F1 Academy



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 1 mei 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons