Red Bull Ring: Maya Weug blijft punten scoren bij de rookies

Maya Weug - Iron Lynx
Op de Red Bull Ring was er van het weekend de heropstart van het Italiaans Formule 4-kampioenschap, dat in de laatste rechte lijn van het seizoen is gekomen. Het Oostenrijkse circuit was niet onbekend voor Maya Weug (Iron Lynx), gezien de Belgische met Nederlandse roots nog eerder dit jaar er gereden heeft in het ADAC Formule 4-kampioenschap. Haar doel was dan ook de nodige punten scoren en dat lukte ook. Weug behaalde tweemaal een zesde en eenmaal een negende plaats in het rookieklassement.
Hoewel Weug tijdens de eerste race haar startpositie maar met twee plaatsen verbeterde en als zeventiende algemeen eindigde, toonde de Ferrari Academy pilote haar kunnen tijdens de tweede race waarbij ze van plaats 24 naar een veertiende plek reed. Tijdens de derde race kreeg ze voor het eerst te maken met rijden in de regen en ook dat ging vlot, waarbij ze ook van de 24ste plaats mocht starten en uiteindelijk toch acht plaatsen goed maakte. In de rookiestand ziet ze wel haar tegenstanders verder weglopen en kijkt nu op een achterstand van 53 punten op de leidende Lorenzo Patrese (AKM Motorsport).

Voor het algemeen klassement voor eens geen totale dominantie van Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing). Hoewel hij de openingsrace won, moest hij Tim Tramnitz (US Racing) voorlaten tijdens de tweede race. In de regenrace besloot de Brit niet te pitten terwijl de helft van het veld dit wel deed. Het gevolg was dat hij pas als twintigste over de streep reed, terwijl Tramnitz zijn tweede winst van het weekend pakte. Al moet Bearman nog niet vrezen voor zijn leiderspositie gezien hij bijna 80 punten voorsprong heeft op zijn eerstvolgende concurrent.

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.