Red Bull Ring: Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet winnen spannende eerste race

Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet
Na een spannende race met verschillende positiewissels kwamen heersend kampioen Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet als eerste over de finish in de SSR Performance Porsche 911 GT3 R in de eerste race voor de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring. Dries Vanthoor en Dennis Lind (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo) waren de best geplaatste Audi rijders op de vijfde positie.
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3 EVO
Nick Yelloly startte met zijn Schubert Motorsport BMW M6 GT3 van op de pole en wist de leiding te behouden tot de vijfde ronde toen hij zijn wagen an de kant moest zetten met ophangingsproblemen. Raffaele Marciello (HTP/WWR Mercedes-AMG GT3) nam de koppositie over en reed zowaar een voorsprong van meer dan 3 seconden bijeen. Maar na de pitstop heeft Jaminet opnieuw aansluiting met Maximilian Buhk die overnam van Marciello. In de 22ste ronde ging de Fransman voorbij de Duitser en deze laatste werd ook onder druk gezet door het aanstormende peloton. Een safety car procedure om brokstukken van de baan te verwijderen bracht de wagens terug bij elkaar maar bij de herstart reed Jaminet terug weg richting de zege.

Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Uiteindelijk kwam de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 EVO van Mirko Bortolotti en Albert Costa Balboa als tweede over de lijn. De Italiaan had de snelste tijd neergezet in de kwalificatie maar een straf opgelopen bij de vorige race zette de Italiaanse bolide terug op de zesde startplaats. Maar eerst Bortolotti en daarna Balbao wisten veel tijd en plaatsen goed te maken en kwamen aan de meet 1,1 seconde tekort om de Porsche bij te benen. De Callaway Competition Corvette van Jeffrey Schmidt en Marvin Kirchhöfer wist op het einde van de race ook nog voorbij de Mercedes van Buhk te komen om de derde plaats te pakken. Na de HTP/WWR Mercedes-AMG eindigden Dennis Lind en Dries Vanthoor als vijfde nadat ze kort bij de finisgh nog de Porsche van David Jahn en Marco Holzer nog wisten in te halen. Rolf Ineichen en Franck Perera (GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 EVO) pakten de zevende plaats.

Foto's: ADAC GT Masters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 12 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.