van der Horst

Red Bull Ring: Mooie podiumplaats voor Belgische Street Art Racing

Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
De tweede race voor de GT4 European Series Northern Cup op de Red Bull Ring werd net als de eerste gewonnen door het Nederlandse duo Ricardo van der Ende/Max Koebolt in hun Ekris Motorsport Ekris M4. Onze landgenoot Denis Dupont en zijn Franse teamgenoot Jerome Demay stuurden hun Street Art Racing Aston Martin naar de tweede plaats. Lennart Marioneck en Gottfried Pilz warden met hun RYS Team Kiska KTM X-Bow derde. Jamie Vandenbalck verloor alle kans op een mooi eindklassement na een drive through wegens overdreven snelheid van zijn teamgenoot in de pitlane, hij kwam als veertiende over de lijn.
Ekris Motorsport - Ekris M4
Ekris Motorsport - Ekris M4
Denis Dupont verraste bij de start de van op de pole vertrokken Arne Hoffmeister en vatte de race als leider aan. Max Koebolt ging ook voorbij de KTM en in die volgorde bleef ook behouden tot aan de pitstops. Koebolt kwam als eerste binnen in ronde 15 terwijl Dupont nog twee ronden langer doorging. Wanneer Jerome Demay de baan opkwam had hij de Ekris M4 vlak achter hem. Ricardo van der Ende wist al snel Demay voorbij te gaan en reed weg van de rest van het veld. Ook KTM rijder Reinhard Kofler ging voorbij Demay maar hij kreeg een drive through en viel terug in het klassement. De Sin R1 van Anton pakte de vierde plaats en werd gevolgd door de Las Moras Racing McLaren van Luc Braams en Duncan Huisman.

Na een mooie zesde plaats bij de eerste race mocht de RYS Team InterNetX KTM X-Bow van onze landgenoot Jamie Vandenbalck en Mads Siljehaug ditmaal vertrekken van op de derde plaats, maar vlak na de start verloor Siljehaug al enkele plaatsen. De pitstop van de wagen bleek één seconde te kort en Vandenbalck kreeg een drive through waarna er niet meer inzat dan een veertiende plaats in het eindklassement.

Foto's: GT4 European Series Northern Cup & Street Art Racing
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons