van der Horst

Red Bull Ring: Nagy en Langeveld verdelen buit - Magnus knap tweede

Daniel Nagy
Daniel Nagy
Het TCR Europe SIM Racing-kampioenschap trok naar de Red Bull Ring met Daniel Nagy als winnaar in de eerste race. De Hongaar startte vanaf de pole en werd nooit bedreigd voor de overwinning. Tijdens de tweede race kregen we hetzelfde scenario voorgeschoteld, alleen was het Niels Langeveld die van de pole naar de zege reed. Ook onze landgenoten Nicolas Baert en Gilles Magnus deden mee en die laatste leverde een puike prestatie af.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus mocht in de eerste race van op de tweede plaats starten en hield die in de beginfase met verve vast. Naarmate de race vorderde, bleef hij Nagy in het vizier houden, maar verder dan dat kwam de Schotenaar nooit. Door dit resultaat moest hij in de tweede race vanaf de elfde plek starten, waarna hij zich weer naar een plaats in de top 5 knokte. Uiteindelijk kwam hij anderhalve seconde tekort voor de tweede podiumplek. Baert daarentegen kende meer problemen.

Nicolas Baert
Nicolas Baert
De jongeman uit Waterloo probeerde tijdens de eerste race een opportunistich inhaalmanoeuvre op Martin Ryba en Gianni Morbidelli, maar het draaide verkeerd uit en hij moest vanuit de achterste gelederen terugvechten. Hij besloot de eerste race op een zestiende plek. Ook de tweede race verliep allesbehalve vlot voor Baert. Nadat hij in de startfase betrokken was geraakt bij een ongeval, moest hij zich wederom naar voren knokken. Hij strandde op de veertiende plek.


Foto's: TCR Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op woensdag 13 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons