van der Horst

Red Bull Ring: Nieuwe zege voor BMW Team Teo Martin

BMW Team Teo Martín - BMW M6 GT3
BMW Team Teo Martín - BMW M6 GT3
Opnieuw kwam er een M6 GT3 van het BMW Team Teo Martin als eerste over de streep bij de tweede race voor het GT Open op de Red Bull Ring, maar in tegenstelling met race 1 ging de zege nu niet naar de wagen #1 maar was het de BMW #2 van Gustavo Yacaman en Fernando Monje die met die eer ging lopen. De Orange 1 Team Lazarus Lamborghini Huracàn van Thomas Biagi/Fabrizio Crestani en de Garage 59 McLaren 650S van Alvaro Parente en Alexander West klasseerden zich respectievelijk als tweede en derde.
  • Prospeed Competition
Orange1 Team Lazarus - Lamborghini Huracán GT3
Orange1 Team Lazarus - Lamborghini Huracán GT3
De twee Teo Martin BMW’s deelden de eerste startrij met Ramos op pole en Monje naast hem. Bij de start was Ramos het beste weg maar Adam Carroll (Balfe Motorsport McLaren 650S) wist zich naar de tweede plaats te werken voor Monje en Parente. De posities bleven lange tijd stabiel maar net voor de pilotenwissel wist Carroll voorbij Ramos te gaan. Na de verplichte pitstop was de McLaren nu met West aan het stuur teruggevallen naar de derde plaats achter Yacaman en Biagi. Pieter Schothorst was ondertussen aan een inhaalrace begonnen die hem van de zesde naar de derde plaats maar dan ging de Nederlander in de fout en viel terug naar de zevende plaats. Vierde werd de Balfe Motorsport McLaren 650S van Shaun Balfe/Adam Carroll, de top vijf werd afgesloten door de Garage 59 McLaren 650S van Duncan Tappy/Michael Benham.

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons