Red Bull Ring: Nieuwe zege voor Jean Glorieux – net geen podium voor Eric De Doncker

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
Na de zege in de tweede race voor de Road to Le Mans wedstrijd een maand geleden hebben DKR Engineering en Jean Glorieux nu ook de wedstrijd voor de Michelin Le Mans Cup op de Red Bull Ring gewonnen. Glorieux ging in het begin van de wedstrijd voorbij de van op de pole vertrokken SPV Motorsport Ligier JS P3 waarna zijn Spaanse teamgenoot Alexander Toril het werk afmaakte en de Norma M30 probleemloos naar de finish loodste.
Start Le Mans Cup Red Bull Ring
De Nielsen Racing Ligier JS P3 van Anthony Wells en Colin Noble pakte op iets meer dan 13 seconden van de leider de tweede plaats, de laatste podiumplaats ging naar de Graff Racing Ligier JS P3 van Adrien Chila en Emilien Carde. De Motorsport98 Ligier JS P3 van onze landgenoot Eric De Doncker en Andrew Meyrick werd vierde. De overwinning in de GT3 klasse ging naar de Ebimotors Lamborghini Huracan van Emanuele Busnelli en Fabio Babini, zij kregen op het podium het gezelschap van Maurizio Mediani en Christoph Ulrich, tweede met de Spirit of Race Ferrari 458 en van Flick Haigh en Joe Osborne, derde met de Optimum Racing Audi R8 LMS.

Foto's: Michelin Le Mans Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.