van der Horst

Red Bull Ring: opnieuw triomf voor Rast met dubbele winst

René Rast
René Rast
René Rast heeft dit weekend geschiedenis geschreven in de DTM. Met winst in beide wedstrijden, net als eerder op de Nürburgring, heeft de titelverdediger vier overwinningen op rij geboekt, een record dat hij nu deelt met legendes als Klaus Ludwig, Nicola Larini en Alessandro Nannini. Bovendien lijkt, vlak voor het einde van het seizoen, het tij te keren want Rast is niet langer de enige competitieve Audi-piloot. Met ook Mike Rockenfeller en Nico Müller (tweemaal) op het podium palmde het merk met de vier ringen vijf van de zes podia in. Met nog 56 punten te verdienen in Hockenheim mengt Rast zich zowaar in de Mercedes-titelstrijd tussen Gary Paffett en Paul di Resta.
  • Oeste Kart
Gary Paffett en Paul di Resta
Gary Paffett en Paul di Resta
Audi lijkt helemaal terug te zijn met drie rijders op het podium in de eerste race. Desondanks hadden de andere merken ook de nodige pech. Daniel Juncadella (Mercedes) leek op weg naar de zege maar nam een illegale herstart na een tweede neutralisatie en dit met nog drie ronden te gaan. De Spanjaard kreeg dertig seconden straf aan zijn broek en tuimelde naar de veertiende plaats. Ook BMW kende pech, in zijn 300ste wedstrijd. Marco Wittmann leek op weg naar het podium maar maakte een slechte herstart en tuimelde naar plaats vijf. Mike Rockenfeller en eerder Nico Müller lieten vervolgens merkgenoot Rast door voor de zege. Voor de titelstrijd wipte Paul di Resta over Gary Paffett. De Schot was als vierde de eerste Mercedes-piloot terwijl de Engelsman pas tiende werd.

Start op zaterdag
Start op zaterdag
Ook op zondag ging Rast dus door op zijn elan en boekte de 100ste zege voor Audi terwijl Nico Müller er een dubbel van maakte. Paffett werd derde vóór di Resta en nadert in de puntenstand tot op vier puntjes. Rast heeft in vier races zijn achterstand verkleind van honderd naar dertig punten en heeft in de finale op Hockenheim zowaar nog een kans op de titel, totaal onverhoopt na het dramatische begin van het seizoen bij Audi. BMW heeft geen titelkandidaten meer na dit weekend, beste BMW op zondag was Joel Eriksson op plaats vijf. Mercedes kon wel na vandaag al de merkentitel op zak steken. Opvallende gastrijder in de Oostenrijkse bergen was Sébastien Ogier, de wereldkampioen rally van de afgelopen vijf jaar. In de eerste wedstrijd werd de Fransman verdienstelijk twaalfde, op zondag zat er niet meer in dan een zeventiende stek.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden na 18/20 races

Rijders
1. Paul di Resta (Mercedes) 229
2. Gary Paffett (Mercedes) 225
3. René Rast (Audi) 199
4. Marco Wittmann (BMW) 143
5. Edoardo Mortara (Mercedes) 139

Teams
1. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 333
2. Mercedes-AMG Motorsport Remus 290
3. Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 257
4. Audi Sport Team Rosberg 226
5. BMW Team RMR 225

Merken
1. Mercedes 865
2. BMW 563
3. Audi 483


Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 23 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons