van der Horst

Red Bull Ring: Oregon Team dominant, AF Corse impressionant

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
De International GT Open trok afgelopen weekend richting Oostenrijk, namelijk naar de Red Bull Ring. 25 wagens zakten af richting het snelle tracé en het publiek werd verwend. Op zaterdag stond er wel geen maat op de Oregon Team Lamborghini van Maximilian Paul en Pierre-Louis Chovet, maar zondag kreeg men een show voorgeschoteld met Nicola Marinangeli en Riccardo Agostini als hoofdacteurs. Zij reden met hun AF Corse Ferrari vanaf een zeventiende plek richting de zegekrans.
Start 2023 GT Open Red Bull Ring Race 1
Start 2023 GT Open Red Bull Ring Race 1
Zaterdag werd een kolfje naar de hand van Paul en Chovet. Nadat de Duitser de Lamborghini op pole zette, reed hij weg van de rest van het veld om zo zelfs Chovet aan de leiding te houden, ondanks de succeshandicap die men moest afwerken tijdens de pitstops. Achter de Fransman was het vooral Charlie Fagg, die met alle macht in de wereld hem probeerde in te halen, die de show stal, maar in de laatste ronden kampte hij met elektronische problemen in zijn Optimum Motorsport McLaren, waardoor Diego Menchaca en Marcos Siebert in de Team Motopark Mercedes nog als tweede eindigden, terwijl Reece Barr en Mikaeel Pitamber met de SPS autmotive Mercedes het laagste podiumtrapje innamen.

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Terwijl zaterdag er een dominant vertoon van de Lamborghini was, werd de race een heuse verrassing op zondag. Marinangeli en Agostini konden zich niet verder dan een zeventiende plaats kwalificeren, maar een welgetimede pitstop zorgde ervoor dat deze laatste rijder ineens op de tweede plaats lag tijdens de race en later zelfs de kop kon pakken. Uiteindelijk werd de zege een zekerheid voor het Italiaans duo, nadat de race afgevlagd werd achter de safety car. Hiermee haalt de Ferrari 296 GT3 ook zijn eerste overwinning in het kampioenschap. Sam de Haan en Fagg kenden een betere dag op zondag en eindigden als tweede in hun McLaren, terwijl de Eastalent-Racing Audi van Simon Reicher en Christopher Haase de derde plaats claimde.

Street-Art Racing - Aston Martin Vantage AMR
Street-Art Racing - Aston Martin Vantage AMR
Al blijft dit resultaat voorlopig onder voorbehoud, nadat Team Motopark protest aantekende tegenover de safety car procedure. Zij waren betrokken bij het veroorzaken van de laatste safety car interventie en Menchaca en Siebert eindigden pas als elfde. Langs Belgische zijde was alleen Street-Art Racing aanwezig met hun Aston Martin. Zij eindigden als achtste in de AM-klasse op zaterdag en moesten opgeven op zondag.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 11 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons