van der Horst

Red Bull Ring: PK Carsport mikt op dubbel

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Dit weekend wordt op de Red Bull Ring de tweede manche van de Fanatec GT2 European Series afgewerkt. Na de seizoensopener in Imola trekken Stienes Longin-Nicolas Saelens (tweede in de tussenstand) en Bert Longin-Peter Guelinckx (derde) vol ambitie richting het Oostenrijkse Spielberg. Met de twee Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport wordt er minstens op podiumplaatsen gemikt.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na hun zege in de tweede race in Imola tellen Stienes Longin en Nicolas Saelens slechts één punt achterstand op kampioenschapsleiders Vergers en Rusteika. Op de Red Bull Ring willen ze dat kleine kloofje weten te dichten.
“Ik heb nog nooit op het Oostenrijkse circuit gereden”, legt Stienes Longin uit. “Maar Nicolas wel, en PK Carsport heeft hier ook al getest met de andere Audi van het team. Dat betekent dat we, net zoals in Imola, over een uitstekende basis beschikken om aan het weekend te beginnen. Mijn verwachtingen voor dit weekend zijn dan ook vergelijkbaar met die van vorige maand, en ik hoop dat we een pak punten weten te scoren.”

Voor Nicolas Saelens is de Red Bull Ring geen onbekend terrein. “Ik heb hier inderdaad al gereden, vorig jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux. Toen wist ik de Pro-Am klasse te winnen. Wat er dit weekend mogelijk is? We zien wel. Het is heel belangrijk dat we realistische ambities koesteren, want we mogen niet vergeten dat dit nog altijd maar ons tweede raceweekend in de Fanatec GT2 European Series is. Toch zou het fantastisch zijn mochten we opnieuw om een podiumplaats kunnen strijden.”

Podium Imola GT2 European Series
Podium Imola GT2 European Series
Podiumplaatsen, die waren er in Imola ook voor Bert Longin en Peter Guelinckx. Een tweede en een derde plaats, om precies te zijn. Voor het Oostenrijkse weekend wordt net een beetje hoger gemikt. “Afgelopen weekend heb ik in de Belcar-race ontzettend veel vertrouwen getankt”, aldus Peter Guelinckx, die pas aan zijn tweede seizoen in de autosport toe is. “Op versleten banden toch goede rondetijden kunnen blijven draaien, dat deed me echt deugd. Dat we de race als winnaars konden afsluiten uiteraard ook.”

Dat het in Spielberg andere koek wordt beseft Guelinckx echter terdege. “Het niveau van de Fanatec GT2 European Series ligt een pak hoger dan vorig jaar. Toen hadden we eigenlijk één echte tegenstander voor de zege, nu zijn dat er meerdere. Waarvan er dan nog eentje in ons eigen team rijdt! Bovendien komt in Oostenrijk voor het eerst ook een Mercedes AMG GT Track Series aan de start, een wagen die speciaal voor dit soort kampioenschappen is ontworpen. En aan het stuur zit ex-F1-rijder Bernd Schneider. Daar moet ik je geen tekeningetje bij maken, zeker?”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Ook Guelinckx heeft wat ervaring op de Red Bull Ring, dankzij wat testwerk en een Ferrari Track Day. “Het is een heel technische omloop, met nogal wat bochten die off-camber liggen, en paar lastige remzones”, legt hij uit. “Inhalen is niet evident, je moet eigenlijk wat op medewerking van de andere rijder rekenen. Maar goed, ik denk dat we hier goed voor de dag kunnen komen. Ik mik op een één-twee voor PK Carsport, ja. In welke volgorde dat zal gebeuren, dat zien we dit weekend wel…”

Beide kwalificatiesessies worden op zaterdagochtend afgewerkt, de eerste race start zaterdagnamiddag om 17 uur. Op zondag (11u15) is het dan tijd voor de tweede race. Beide wedstrijden zijn live te volgen via het GT World YouTube-kanaal.

Racemail PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 19 mei 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons