van der Horst

Red Bull Ring: Porsche Carrera Cup Benelux stevent af op zinderende finale

Robert de Haan - Richardson Racing
Robert de Haan - Richardson Racing
Het autosportseizoen 2023 zit in de laatste rechte lijn. De laatste zeges worden verdeeld, de titels worden toegekend, zo ook in de Porsche Carrera Cup Benelux. Uiteraard zal heel wat aandacht gaan naar het gevecht tussen Robert de Haan en Glenn van Parijs, maar dat zal niet het enige intense gevecht zijn in het prachtige Stiermarken. De titel bij de teams draait uit op een stevig duel tussen AUGUST by NGT en Richardson Racing, terwijl in de diverse klassen nog aardig om de podiumplaatsen zal gevochten worden. En uiteraard zijn de beide races op de Red Bull Ring de laatste kans op een zege of een mooie ereplaats dit seizoen. Hoe dan ook, iets na vijven op zondag 24 september valt het doek over een zeer geanimeerd en mooi seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023.
Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
“Het is tot dusver inderdaad een mooi seizoen geweest”, weet Series Manager Olivier Aerts. “Zo tellen we na tien wedstrijden niet minder dan vijf verschillende winnaars, met vier zeges voor de leider in het kampioenschap, Robert de Haan, twee voor Glenn van Parijs en Larry ten Voorde (JW Raceservice), en telkens één overwinning voor Ariel Levi (Huber Racing) en Bertrand Baguette (AUGUST by NGT). Na die tien races stevenen we af op een mooie finale tussen Robert en Glenn. Die  zal zoals onze filosofie het wil, op het scherp van de snee betwist worden, waarbij de fair play uiteraard op de afspraak zal zijn. Maar ik kijk evengoed uit naar de eindstrijd bij de teams, en uiteraard ook naar de gevechten om de ereplaatsen in de verschillende klassen.”

Flynt Schuring - Huber Racing
Flynt Schuring - Huber Racing
In de puntenstand worden Robert de Haan en Glenn van Parijs door 43 eenheden gescheiden, dus de Nederlander vertrekt als favoriet, maar in sport worden de prijzen aan de meet uitgedeeld. In dat algemene klassement maken maar bovendien liefst vier rijders nog aanspraak op de bronzen medaille: Flynt Schuring (Huber Racing), Dirk Schouten (Q1 Trackracing), Ariel Levi en Sam Dejonghe (RedAnt Racing). Ook zij zullen tot op de meet strijden voor een plek op het eindpodium. Zeker even spannend zal het eraan toegaan in de strijd om de tweede plaats bij de rookies, tussen Flynt Schuring en Dirk Schouten, laatstgenoemde behaalde op Circuit Zolder zijn eerste podiumplaats in de Porsche Carrera Cup. Robert de Haan staat op één punt van de titel bij de rookies. En last but not least is er teamstrijd tussen AUGUST by NGT, Richardson Racing en Huber Racing. 

Norden in PRO-AM, Chassang in AM

Sacha Norden - Team GP Elite
Sacha Norden - Team GP Elite
Ondertussen weten we sinds de wedstrijden op Circuit Zolder dat Sacha Norden (Team GP Elite) zich kampioen in PRO-AM mag noemen, terwijl Aaron Mason (Revs Motorsport) op weg is naar de tweede plaats, al moet hij nog wel uitkijken voor de beide Baporo Motorsport-rijders, Joan Vinyes en Jaime Font, die ook nog een kans op het zilver maken.

In AM missen we in Oostenrijk jammer genoeg Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport), waardoor Cedric Chassang (Team GP Elite) zich beste ‘AM’ van 2023 mag noemen, voor Ralph Poppelaars en Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing).

In Oostenrijk zien we weer een zeer mooi startveld, met de usual suspects, maar ook enkele gasten die voor de laatste race van het seizoen van de Porsche Carrera Cup komen proeven.

Zo brengt Target Competition twee nieuwe gezichten naar de PRO-klasse, met Zakhar en Artem Slutskii, een heuse tweeling overigens, terwijl ook Sam Jonge zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux ‘Pro’ maakt. Hij doet dit met JW Raceservice. De Amerikaan Pete Aranson doet het voor Speedlover in ‘AM’, net als Sem Geerts, maar deze verdedigt de kleuren van Hans Weijs Motorsport.

Afspraak dus komend weekend, met een race van 30 minuten en één ronde op zaterdag en zondag, met start tweemaal om 16u40. Beide races zijn uiteraard live te volgen via het Youtube-kanaal, de website en de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 21 september 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons