van der Horst

Red Bull Ring: Russell grijpt de macht

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Een strijdlustige George Russell (ART GP) eindigde tweede in de sprintrace voor de Formule 2 op de Red Bull Ring en aangezien Lando Norris (Carlin) niet verder kwam dan een elfde plaats neemt Russell de leiding in de puntenstand over. Artem Markelov (Russian Time) profiteerde optimaal van zijn pole positie om bij de start de leiding te nemen, een positie die hij niet meer zou afstaan. Sergio Sette Câmara (Carlin) pakte de laatste podiumplaats.
Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Nu de start bij de Formule 2 achter de safety car gegeven wordt om te vermijden dat er weer wagens op de grid blijven steken, kon Markelov zijn polepositie optimaal benutten om onmiddellijk weg te rijden van zijn naaste tegenstanders. George Russell, als achtste gestart was ondertussen begonnen aan een indrukwekkende remonte die hem uiteindelijk naar de tweede plaats zou brengen. Lando Norris daarentegen kende problemen met zijn banden en zakte weg in het klassement om slechts als elfde over de streep te komen.

Sergio Sette Câmara (Carlin), Antonio Fuoco (Charouz Racing)  en Alexander Albon (DAMS) maakten de top vijf vol. Tadasuke Makino (Russian Time), Santino Ferrucci (Trident) en Nicholas Latifi (DAMS) pakten de resterende plaatsen in de punten.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons