van der Horst

Red Bull Ring: Schubert Motorsport domineert het weekend

Schubert Motorsport - BMW M4 GT3
Schubert Motorsport - BMW M4 GT3
De ADAC GT Masters was dit weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk aan de tweede manche toe. In het verleden was al gebleken dat het circuit BMW goed lag, toen het merk nog gebruik maakte van de M6 GT3. Daar mag nu ook de M4 GT3 aan toegevoegd worden, want Niklas Krütten en Ben Green besloten een bijna perfect weekend met een pole en twee overwinningen. Zij nemen hiermee comfortabel de leiding over in het klassement.
Het enige wat het duo op hun conto miste was de pole van zaterdag. Deze ging naar Raffaele Marciello, die uitkomt op de Mann-Filter Team Landgraf Mercedes, beter bekend als de Mamba. Dat hield uiteindelijk Green niet tegen in de race. Vanaf een derde plek sprong hij over de Joos Sportwagentechnik Porsche van Ayhancan Güven en rolde hij daarna eveneens de Zwitser op. Vanaf dan werd de BMW nooit bedreigd, terwijl Güven samen met teamgenoot Christian Engelhart de tweede plaats veroverde voor Marciello en Jonathan Aberdein.

Race twee werd een BMW-festijn om u tegen te zeggen. Nadat Krütten de pole behaalde, kon hij ook aan de leiding blijven in de race. Ditmaal moest hij en Green afrekenen met de zusterwagen, waar ervaren rotten Jesse Krohn en Nicky Catsburg achter het stuur kropen maar toch geen vuist konden maken tegen de jonkies. Güven en Engelhart eindigden wederom op het podium, zij werden derde. In tegenstelling tot in Oschersleben was er ditmaal wel een Belg van de partij. Dries Vanthoor kwam uit voor de Montaplast by Land-Motorsport Audi samen met Jusuf Owega. Het duo eindigde op zaterdag als zevende. Op zondag was een podium in zicht, maar een penalty door een fout tijdens de pitstops zorgde ervoor dat zij terugvielen naar plaats vijf.

Foto: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 23 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons