van der Horst

Red Bull Ring - Stoffel Vandoorne: "Ik geloof nog steeds in de titel"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De meest recente meetings van de GP2 Series werden geen meevaller voor Stoffel Vandoorne. De vertegenwoordiger van het RACB National Team blijft echter niet bij de pakken neerzitten. Op de omloop van Spielberg - die Vandoorne kent, maar die nieuw is voor de GP2 – hoopt de jonge Belg een deel van zijn achterstand goed te maken.
Over contrast gesproken. Van de drukke stratenrace in Monaco trekken de eenzitters van de GP2 Series naar de weiden in de Oostenrijkse bergen. De Red Bull Ring is nieuw voor de wachtkamer van de Formule 1. Voor Stoffel Vandoorne is de omloop dat echter niet.

“Ik reed hier al eerder, ja”, stelt hij. “Vorig jaar nog in de Formula Renault 3.5, en voordien ook in de FR 2.0. Het is een relatief korte omloop – 4,326 km. – en de tijdsverschillen zullen er heel klein zijn. Bovendien is het niet eenvoudig om er de juiste balans te vinden. De eerste en tweede sector zijn relatief traag, de derde
snel.”

Heel wat teams zullen de omloop voor het eerst ontdekken, maar anderen kunnen rekenen op de ervaring die ze in andere kampioenschappen hebben opgedaan. “Het klopt dat dit voor ART Grand Prix misschien een kleine handicap is”, geeft Vandoorne toe. “Maar ik heb er alle vertrouwen in. Sinds Monaco hebben we heel wat gewerkt en deze meeting op de simulator heel meticuleus voorbereid.”

Na Monaco had er ook een constructieve debriefing plaats. “Zowel met de mensen van McLaren als met de mensen van ART Grand Prix hebben we de laatste wedstrijden geanalyseerd. Het komt er op aan om van je fouten te leren. Ik laat de moed in ieder geval niet zakken. Ik heb op dit ogenblik een duidelijke achterstand in het kampioenschap, maar ik heb het gevoel dat alles snel kan omslaan. Ik heb er goede hoop op en zal er in ieder geval alles aan doen om het tij te doen keren".

Foto: RACB Press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons