van der Horst

Red Bull Ring: Thomas Cuvillier breidt voorsprong uit en eerste winst voor Anton Dupan

Autosport.be Clio Cup @ Red Bull Ring
Autosport.be Clio Cup @ Red Bull Ring
De Autosport.be Clio Cup trok voor het voorlaatste raceweekend richting Oostenrijk, naar de virtuele Red Bull Ring. Thomas Cuvillier (Boutsen-VDS by Undercut) kwam als leider aan de start met de intentie om deze te behouden en dat verliep aanvankelijk vlot in de eerste heat met de pole en winst. De tweede manche werd er dan weer één op het scherpst van de snee, hier pakte Anton Dupan (Viraco E-Sports) voor het eerst dit seizoen de zege.
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
De eerste race werd vooral gekleurd door Cuvillier en Renzo Uylenbroeck (Xenum Motorsport). Het duo kon halfweg afstand nemen van de rest van het veld, om dan van daaruit het onderling uit te vechten om winst. De Vlaams-Brabander deed er alles aan om de Fransman voorbij te geraken, maar toch hield Cuvillier stand. Uiteindelijk kon de Boutsen-VDS by Undercut-piloot de race naar zich toe trekken toen Uylenbroeck leek te denken dat de race over was. Helaas moest er nog een ronde gereden worden, maar dan was het gat al te groot om terug te dichten. Voor de derde plaats kregen we een pittige driestrijd, maar uiteindelijk was het Coen Klopman (Arnage Competition) die op het laagste podiumtrapje mocht plaats nemen.

Dries Moujdy - Dynamixx
Dries Moujdy - Dynamixx
In de Silver-klasse kreeg Gilles Philippaerts de leiding in handen nadat de twee wagens van DuckTape Racing elkaar er uit knikkerden. De Viraco E-Sports piloot nam deze opportuniteit met dank aan en won met anderhalve seconde voorsprong op Jelle Verstraeten (BeSim-Racing), terwijl Rune Bobbaers (Arnage Competition) als derde over de meet kwam. In de brons klasse was het weer een ijzersterke Dries Moujdy (Dynamixx) die met de pole en winst ging lopen. Lorenz de Vlieger (Team Camber Motorsport) en Leroy Bolkensteijn vervolledigden het podium.

Anton Dupan - Viraco E-Sports
Anton Dupan - Viraco E-Sports
De tweede race startte zoals steeds met de top tien omgekeerd en net als bij de vorige wedstrijd in Hockenheim bracht dit ook nu het nodige spektakel met zich mee. Jarne Biesmans (Cuore Sportivo Racing) was diegene die vroeg de kop pakte en samen wegreed met Dupan. Alleen bleef de rest niet ver achter en besloot de West-Vlaming in de laatste minuten van de race toch wat te forceren. Daardoor kregen we zelfs de wagens die alle drie wijd gingen in de beruchte derde bocht. Dupan zijn opzet slaagde en hij kon de leiding nemen voor Biesmans. Alleen voor deze laatste eindigde race jammer genoeg minder goed. Vanwege een teveel aan penaltypunten, moest hij in de allerlaatste ronde een drive through afwerken. Die werd overigens niet geregistreerd als een volledige ronde, waardoor hij bijna helemaal achteraan in de klasse eindigde.

Jelle Verstraeten - BeSim-Racing
Jelle Verstraeten - BeSim-Racing
Door deze twist konden Klopman en een uitmuntende Benjamin de Paepe mee op het podium. De Silver-klasse zag dan de top twee omgedraaid ondanks dat Philippaerts vanaf de eerste startlijn mocht vertrekken. Ditmaal kon Verstraeten hem wel verschalken en zo de winst nemen. Laurens Cloots (DuckTape Racing), nog winnaar op de Hockenheimring, eindigde derde. Dat terwijl in de Bronze-klasse Bolkensteijn en de Vlieger ook van plaats wisselden, maar nooit Moujdy konden bedreigen voor de winst. Hiermee ziet het er wel naar uit dat de Limburger quasi zeker is van de titel in de klasse. Al is er nog een raceweekend te gaan, namelijk op het thuiscircuit Circuit Zolder. De finale zal plaatsvinden op 21 juni.

Foto's: Autosport.be Clio CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 1 juni 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons