van der Horst

Red Bull Ring: Thomas Preining verrassende winnaar

Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Geholpen door de moeilijke weersomstandigheden wist Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R) in de tweede DTM race op de Red Bull Ring op te rukken van de zevende plaats bij de start tot de eerste plaats vlak na de pitstops. Preining zou de leiding niet meer afgeven en zo zijn tweede zege van het seizoen behalen. Voor Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) werd het weer een race om te vergeten, als twintigste gestart eindigde hij op de zeventiende plaats.
Podium race 2 Red Bull Ring
Podium race 2 Red Bull Ring
Preining schoof al vroeg in de race op naar de derde plaats. Toen Nick Cassidy (AlphaTauri AF Corse Ferrari 488 Evo) binnenkwam voor zijn verplichte pitstop won Preining nog een plaatsje waarna hij op de piste voorbij leider Maro Engel (GruppeM Racing Mercedes-AMG) ging en richting zege reed. Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG) werd alsnog tweede voor Engel. Arjun Maini (Team HRT Mercedes-AMG) en Philipp Eng (Schubert Motorsport BMW M4) maakten de top vijf vol.

Foto's: DTM-Media-TeamDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 25 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons