Red Bull Ring: Tweede winst voor BMW in 200ste wedstrijd ADAC GT Masters

Start 2020 ADAC GT Masters Red Bull Ring Race 2
Afgelopen zondag heeft de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring een mijlpaal bereikt. Het Duitse kampioenschap zag namelijk zijn 200ste wedstrijd afgevlagd worden. De zege ging voor de tweede maal in het weekend richting BMW. Zaterdag ging Schubert Motorsport als eerste over de meet, maar het waren Erik Johansson en Jens Klingmann die met MRS GT-racing de geschiedenisboeken in zullen gaan als winnaars van race 200.
Het had bijna zelfs een 1-2 voor BMW kunnen zijn, maar Nick Yelloly en Henric Skoog kregen een straf van 10 seconden na de race vanwege teveel overschrijden van de circuit-limieten. Hierdoor promoveerden Luca Stolz en Maro Engel (Toksport WRT Mercedes) naar de tweede plaats, terwijl de GRT Grasser Racing Team Lamborghini van Franck Pereira en Albert Costa de derde plaats pakten. Voor Niels Lagrange werd het een race om te vergeten waarin hij uiteindelijk na drie ronden in zijn stint de wagen parkeerde in de pits.

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 19 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.