van der Horst

Red Bull Ring: Vicenzo Sospiri Racing en TF Sport verdelen de winst

Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Na een pauze van een maand kwam de GT Open terug in actie op de Red Bull Ring. Vicenzo Sospiri Racing begon zijn jacht op de titel met winst in de eerste, weliswaar ingekorte, race, waarbij Michele Beretta en Frederik Schandorff weer de winst wegkaapten met hun Lamborghini. De tweede race ging naar een Aston Martin van TF Sport, die bestuurd werd Sam de Haan en Charlie Eastwood.
Hoewel Joe Osborne met de Inception Racing McLaren vanaf pole na de start de leiding behield, zou zijn teamgenoot Nick Moss die niet kunnen vasthouden. De Brit kon niets beginnen tegen de Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini van Schandorff, terwijl ook onze landgneoot Baptiste Moulin en Yuki Nemoto in hun wagen zicht hadden op een mooie eindplaats. Het liep echter allemaal minder wanneer op tien minuten van het einde de sluizen open gingen en het bij sommige teams misliep met de wissel naar regenbanden. Uiteindelijk werd de race vroegtijdig afgevlagd nadat verschillende wagens van de baan gleden, niettegenstaande dat ze op regenrubbers reden. Hierdoor mocht Schandorff en Beretta op het hoogste trapje plaatsnemen, voor de Haan en Eastwood, terwijl Osborne en Moss nog mooi derde eindigden. Moulin werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd.

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Tijdens de tweede race stond er geen maat op de TF Sport Aston Martin. Eastwood nam de pole in beslag en zorgde ervoor dat de Britse wagen zonder problemen de race kon domineren. Aan de meet had de Aston Martin veertien seconden voorsprong op onze landgenoot Moulin en Nemoto in hun Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini, terwijl de AKM Motorsport Mercedes van Florian Scholze en Nico Bastian als derde over de finish reed. Gezien Andy Soucek met de Lechner Racing Porsche een slecht weekend kende, loopt Schandorff en Beretta in de puntenstand uit tot 24 punten, terwijl Moulin en Nemoto dichter bij de Spanjaard komen, al is dit nog wel op 33 punten van hun teamgenoten. Volgende race op het programma is Monza op 25 en 26 september.

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons