Red Bull Ring: Zege en tweede plaats voor Nicolas Saelens – podium voor PK Carsport

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT2
Op de Red Bull Ring vonden zaterdag twee races voor de GT2 European Series plaats. Na een eerste zege voor de Mercedes-AMG GT2 in race 1, ging in de tweede wedstrijd de overwinning naar de True Racing KTM X-Bow GT2 van Nicolas Saelens en Stefan Rosina die eerder op de dag al als tweede eindigden in de eerste wedstrijd. Voor de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 zat er in race niet meer in dan de zevende plaats, maar in race 2 wisten Peter Guelinckx en Stienes Longin de tweede plaats te pakken.
Start race 1 Red Bull Ring
Henry Hassid (LP Racing Audi R8 LMS GT2) startte op kop in race 1 maar werd al vlug voorbij gestoken door Nicolas Saelens (True Racing KTM X-Bow GT2); Maar wat later zou de Hassid de KTM en tik uitdelen waarbij onze landgenoot terugviel naar de vierde positie. Hassid werd later bestraft voor zijn manoeuvre en viel finaal terug naar positie acht. Maar de pitstops gooiden het klassement overhoop en plots lag Benjamin Ricci in de Akkodis ASP Team Mercedes op kop voor Rosina in de KTM. Een rode vlag situatie bracht het veld nog bij elkaar en de race hervatte met slechts één ronde te gaan. Ricci wist Rosina achter zich te houden, Reinhard Kofler en Hubert Trunkenpolz (True Racing KTM X-Bow GT2) werden derde. Beltoise kwam als vierde over de lijn maar de LP Racing Audi werd dus zoals eerder gezegd terug gezet naar P8. De vierde plaats ging zo naar LP Racing Audi van Michael Doppelmayr en Pierre Kaffer. Na een schuiver en een lange pitsstop wegens de succespenalty moest de PK Carsport Audi zich tevreden stellen met de zevende plaats, de vijfde in de PAM klasse..

Start race 2 Red Bull Ring
Kaffer vertrok in race 2 van op de pole, maar slaagde er in de beginfase van de wedstrijd niet in om de twee True Racing KTM’s voor te blijven. Rosina en Kofler reden weg van de Audi die onder druk kwam te staan van de andere LP Racing Audi en de PK Carsport Audi. Na de pitstops lag Saelens op kop en onze landgenoot wist de tegenstand achter zich te laten terwijl Guelinckx oprukte naar de tweede plaats. Hassid/Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2) pakten de laatste podiumplaats terwijl Mauro en Benjamin Ricci ditmaal als vierde eindigden. De RTR Projects A.S KTM X-Bow van Jan Krabec sloot de top vijf af.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op zaterdag 27 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.