van der Horst

Red Bull Ring: Zege voor de Callaway Competition Corvette

Callaway Competition - Corvette GT3
Callaway Competition - Corvette GT3
Ook de tweede race voor de ADAC Gt Masters op de Red Bull Ring kende een geanimeerd verloop. De zege ging uiteindelijk naar de Callaway Competition Corvette van Marvin Kirchhöfer en Jeffrey Schmidt. Dries Vanthoor (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo) raakte betrokken bij een aanrijding met de Porsche van Klaus Bachler. Onze landgenoot werd bedacht met een drive through waarop de Audi een goede klassering kon vergeten.
Rutronik Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo
Rutronik Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo
Al in de eerste ronde ging het mis, Maro Engel (Toksport WRT Mercedes-AMG GT3) werd van de baan getikt door de Audi van Christopher Haase en ging zwaar van de baan waarop de race met de rode vlag werd gestopt. Na verschillende minuten werd de herstart gegeven met Kirchhöfer aan de leiding voor Dennis Marschall (Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3 Evo) en Franck Perera (GRT Lamborghini Huracan GT3 Evo). Een sortie van Pierre Kaffer (Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3 Evo) bracht de safety car opnieuw naar buiten. Enkele minuten later is het weer prijs en kon de safety car weer de baan op nadat de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Klaus Bachler vast kwam te zitten in een zandbak na een contact met de Audi van Vanthoor.

Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Na de pilotenwissel leidde de Corvette nog steeds voor de Rutronik Racing Audi (Kim-Luis Schramm) en de GRT Lamborghin (Rolf Ineichen). Op vijf minuten van het einde van de race volgde een nieuwe neutralisatie nadat de Aust Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo van Sebastian Asch kwam stil te staan op de piste na een aanrijding. Na de herstart behield de Corvette de leiding en won voor de Rutronik Racing Audi van Kim-Luis Schramm/Dennis Marschall. Nick Yelloly wist nog met zijn Schubert Motorsport BMW M6 GT3 voorbij de GRT Lamborghini te geraken en pakte de laatste podiumplaats. GRT Grasser Racing moest tevreden zijn met de vierde (Bortolotti/Costa Balbao) en de vijfde plaats (Ineichen/Perera).

Foto's: ADAC GT Masters

 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 13 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons