van der Horst

Red Bull Ring: Zesde en vijfde tijd voor PK Carsport

LP Racing - Audi R8 LMS GT2
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
Op de Red Bull Ring vonden de twee kwalificatie sessies voor de tweede manche van de GT2 European Series plaats. Tweemaal toonde een Audi R8 LMS GT2 zich de snelste, maar helaas was het in beide gevallen niet het exemplaar van PK Carsport. Peter Guelinckx klokte de zesde tijd in de eerste sessie terwijl Stienes Longin zich tevreden moest stellen met de vijfde chrono in sessie 2. De pole positie ging tweemaal naar LP Racing.
  • St. Paul
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT2
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT2
Nicolas Saelens leek met de True Racing KTM X-Bow GT2 op weg naar de pole voor de eerste race met een ronde in 1:31.050, maar helemaal op het einde van de sessie deed Henry Hassid het nog iets beter met een ronde in 1:30.984. De derde tijd ging naar Klaus Angerhofer in een andere True Racing KTM, hij was tevens de snelste in de Am klasse. Jan Krabec (RTR Projects KTM X-Bow GT2) en Jörg Viebahn (HRT Mercedes-AMG GT2) maakten de top vijf vol.
 
In de tweede kwalificatie was het Pierre Kaffer in de andere LP Racing Audi die de pole pakte met een chrono van 1:29.774. Hij was 0,053 seconde sneller dan Reinhard Kofler (True Racing X-Bow GT2) en 0,182 seconde dan Stefan Rosina (True Racing X-Bow GT2). De vierde chrono ging naar Benjamin Ricci in de nieuwe Mercedes-AMG GT2 van Akkodis ASP Team. Longin sloot de top viif af.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op vrijdag 26 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons