van der Horst

Regenbandentest Pirelli - dag 2: Vettel op kop

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Viervoudig wereldkampioen F1 Sebastian Vettel klokte vandaag tijdens de tweede en tevens laatste dag van Pirelli's regenbandentest de beste tijd. Met de SF15-T, de rode bolide van vorig seizoen, zette de Duitser een tijd neer van 1m06s750. Daniil Kvyat in de Red Bull volgde op nog geen tiende van een seconde. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne vervolledigde het lijstje en was met zijn McLaren-Honda op het nat gesproeide circuit van Paul Ricard een seconde minder snel.
Voor de sessie van start ging verkende Vettel eerst het circuit als passagier in de Safety Car. De Ferrari-rijder nam vandaag de taken over van teamgenoot Kimi Räikkönen, die gisteren in actie kwam. Ook al zijn de tijden niet belangrijk tijdens deze test wist de Duitser toch de snelste tijd van beide dagen samen neer te zetten. In totaal reed de Ferrarista vandaag 134 ronden.

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Vandoorne was de enige rijder die op beide dagen heeft gereden. Nadat hij gisteren op het einde van de dag motorpech kende liep zijn ochtend niet van een leien dakje. Onze landgenoot ondervond in zijn McLaren wederom een mechanisch mankement maar dit kon vrij snel opgelost worden. De Kortrijkzaan reed in totaal maar liefst 127 ronden.

Daniil Kvyat - Red Bull-Renault
Daniil Kvyat - Red Bull-Renault
Bij Red Bull nam Danill Kvyat het zitje over van Daniel Ricciardo. De Rus zette 113 ronden op zijn teller. Hiermee behaalden de drie teams op het circuit van Paul Ricard maar liefst 659 ronden samen, wat neerkomt op zo’n 2300 kilometer. Met geen markeringen op de banden wisten de teams niet welk soort van regenrubber ze gebruikten. En met een temperatuur van slechts 11 graden waren de omstandigheden niet echt ideaal te noemen maar volgens Pirelli hebben ze voldoende data kunnen verzamelen om verder te onderzoeken.

De volgende test, waarin de teams voor het eerst met de wagens van dit seizoen gaan rijden, heeft in Barcelona plaats en die gaat door van 22 tot en met 25 februari.

Uitslag Dag 2 F1 Regenbandentest Pirelli 2016

#RijderTeamResultaat
1.Sebastian VettelScuderia Ferrari1:06.750
2.Daniil KvyatRed Bull Racing+0.083
3.Stoffel VandoorneMcLaren Honda+1.008


Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 26 januari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons