van der Horst

Régis Gosselin: “Hier heb ik geen woorden voor”

Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Talent drijft boven. 50 jaar na de zege van zijn grootvader Gustave in de 24 Uur van Spa, behaalde Régis Gosselin tijdens de eerste race van de Clio Cup Benelux meteen een podium. Dit debuut in Francorchamps doet ons denken aan het debuut van Pierre-Yves Corthals goed twintig jaar geleden.
  • Qvick Motors
Voor Régis Gosselin, drie weken geleden van de Clio Cup Young Talent Challenge, na selecties op circuit en de simulatoren Ellip6, gaat de droom verder.

Zijn doelstelling was al stevig, want voor het weekend hoopte hij op een top 5. De kwalificaties ’s ochtends lieten al zien waar we ons aan konden verwachten, want Regis behaalde een zeer knappe derde en tweede plek tegen de chrono. Zijn teamgenoot Max Braams was een perfecte bondgenoot tijdens het spel van het slipstreamen.

“Het was niet makkelijk, want er waren twee rode vlaggen en na twintig van de dertig minuten had ik nog geen chrono”, legde de man van 21 uit Charleroi uit. “Ik bleef rustig en mijn teamgenoot Max Braams, geboren op dezelfde dag als ik, werkte perfect mee in ons plannetje. Ik ben heel tevreden met de dubbele top 3. Derde voor de leider van het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen, wat kan ik nog meer vragen?”

De druk was enorm op de schouders van de rookie, die voor het eerst een stilstaande start nam. “Ik geef toe, het was niet makkelijk, ik vertrok ook niet echt super. Ik verloor enkele plekken, maar vocht me terug naar de vierde plek. Dat ging niet zonder het onderste uit de kan te halen en ik raakte ook even een tegenstander. Ik bleef op het gas en behield mijn plek.”

Vierde aan Combes, liet Régis zich niet meer verrassen. Achter hem ging het fout en de safety car kwam buiten. Bij het hernemen van de race, liet de rookie zijn tegenstanders niet weg rijden. “Ik was niet tevreden met de vierde plaats, als was dat wel al een podium in de Clio Cup Benelux. Ik ben een sportman en wil zo hoog mogelijk eindigden.”  

Eerst moest zijn teamgenoot Braams eraan geloven, tijdens een gewaagd inhaalmanoeuvre aan Brussels, grote klasse! Vervolgens reed hij naar de leider in de Duitse Clio Cup, de Zwitser Eberle die er aan Combes moest geloven. Op het einde van de rit had hij als tweede 1.3 seconde achter op de Nederlandse winnaar Melvin de Groot.

“Het is ongelofelijk, ik vind hier geen woorden voor, ik had nooit geloofd dat ik hier kon eindigen…”, vertelde hij. Regis liet zijn tranen de vrije loop en vond de mensen rond hem om te voeren. “Ik had heel veel druk, heel de race lang. Ik wilde vooral geen fouten maken en ben dan ook heel gelukkig met alles! Zo kan ik de mensen van het stuurwiel en Renault België Luxemburg bedankten voor alles wat ze gedaan hebben. Ik reed enkele maanden geleden nog viertaktkarting en dankzij deze onwaarschijnlijke kans sta ik hier op het podium. Met dank ook aan het schitterende Team Verschuur, mijn teamgenoot Max en het F Team de van de familie Prévot dat me super steunt.”

Renault PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zaterdag 31 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons