van der Horst

Regularity Trophée des Alpes: Belgen doen het uitstekend

Tophée des Alpes
Tophée des Alpes
Yves & Benoît Deflandre hebben na twee dagen de leiding algemeen en in Klasse 6 van de Trophée des Alpes in handen met hun Ford Sierra Cosworth voor de machtige Audi Quattro Sport S1 van het Franse duo Conreau/Brignon. Ook enkele andere Belgen staan in de top 10 met Etienne Baugnée en Benoît Remion (Porsche 911 SC) op de derde plaats algemeen en leider in Klasse 5. Een vijfde algemeen en leider in Klasse 4 is er voor Raymond Venier/André Lys (Lancia Fulvia) voor Daniel Reuters/Robert Vandervorst (Porsche 944) en het VR Racing duo Dirk Van Rompuy/Chris Goris met de Opel Ascona B.
Dirk Van Rompuy / Chris Goris - Opel Ascona B
Dirk Van Rompuy / Chris Goris - Opel Ascona B
56 historische wagens, waaronder 10 Belgische teams, namen dit jaar de start voor een vierdaagse regularity door de Alpen met wisselende gemiddelde snelheden die zo dicht mogelijk moeten worden benaderd. Een strafpunt per seconde te laat en twee strafpunten per seconde te vroeg pointeren is de strafmaat van deze race tegen de tijd en de zenuwen. Door de wisselende gemiddelden en de verborgen controles geen makkelijke opdracht. En de Belgen zijn de referentie is dergelijke wedstrijden.

Dirk Van Rompuy en Chris Goris begonnen sterk aan deze editie en kwamen als vierde uit de proloog en voorlopig beste Belgen op twee punten van de eerste leider. Maar tijdens de eerste van de vier dagen over negen KP’s doken problemen op met de navigatieapparatuur dat minuscuul perfect moet werken. Dat deed het VR Racing-duo terug vallen naar de 12de plaats en zevende in de Klasse. Na de eerste dag stond de Franse Audi Quattro Sport S1 aan de leiding met in zijn spoor de eerste Belgen, de familie Deflandre in de Porsche 911 SC.

Na de tweede dag en 18 KP’s verging het VR Racing duo Van Rompuy/Goris beter en ze klommen op naar de achtste plaats op een fractie van de top 5. Ondertussen had ook Deflandre zijn Sierra Cosworth op de eerste plaats geparkeerd met een voorsprong van 16 punten op de Audi van Conreau. Etienne Baugnée  en Benoît Remion stonden met hun Porsche 911 SC mooi derde en aan de leiding in Klasse 5. Er resten nog twee dagen te gaan.

Foto's: VR Racing-Serge Bruynkens
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op woensdag 18 september 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons