van der Horst

Reinis Nitišs in derde officiële Audi S1 Supercar

Anton Marklund & Renis Nitiss
Anton Marklund & Renis Nitiss
De Letse TGV Reinis Nitišs is pas 21 jaar oud en heeft reeds drie seizoenen ervaring bij de Supercars. Hij werd Europees kampioen Super1600 op 17-jarige leeftijd en stapte meteen over naar de Supercars met een Ford Fiësta van Olbergs MSE. Na een mislukt seizoen in 2016, gaat de Let nu aan de slag in het wereldkampioenschap rallycross met EKS in een derde Audi S1 Supercar.
  • Circuit Zolder DTM
Heikkinen, Solberg & Nitiss
Heikkinen, Solberg & Nitiss
Reinis Nitišs is een van de meest beloftevolle rijders in het World RX. Hij was met zijn 18 lentes de jongste winnaar ooit en reed twee seizoenen in een Ford met een derde eindplaats in 2014 en een zevende eindplaats in 2015. In 2016 stapte hij over naar het team ALL-INKL.com Münnich Motorsport in een Seat Ibiza Cupra MK3 met teameigneaar René Munnich. Vanaf de negende manche stapte hij terug over naar het Olbergs MSE-team, maar met vijf halve finales en twee finales met een vijfde en zesde plaats als beste resultaat kunnen we moeilijk spreken van een geslaagd seizoen.

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Nitiss is en blijft echter een supersnelle en spectaculaire piloot en zal nu de derde wagen bemannen binnen het officiële team van EKS. Hij zal evenwel geen punten scoren voor het merkenkampioenschap; die eer is weggelegd voor de wagens van teamgenoten Mattias Ekström en Topi Heikkinen. Voor de titel bij de rijders heeft de Let uiteraard evenveel kansen als de rest. Volgens op de bekendmaking van Team Peugeot-Hansen eerder vandaag, is het door Audi ondersteunde EKS het tweede team dat met twee wagens de arena zal betreden.

Foto's: Johnny & Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 20 februari 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons