van der Horst

Reinis Nitiss met Seat Ibiza RX Supercar en ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Seat Ibiza RX - All-INKL.COM Munnich Motorsport
Seat Ibiza RX - All-INKL.COM Munnich Motorsport
Er zijn nogal wat verschuivingen te noteren voor het WKRX 2016. En er zitten er nog enkele aan te komen in de komende dagen en weken voor het spectaculaire WK Rallycross opnieuw van start gaat op 17 april in het Portugese Montalegre. Hierbij een overzicht van de nieuwtjes van de afgelopen dagen.
  • Skylimit Events
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Gisteren schreven we nog dat Sébastien Loeb het Team Peugeot Hansen zal vervoegen. Een dag later kwam het bericht binnen de de 20-jarige Let Reinis Nitiss het Duitse ALL-INKL.COM Münnich Motorsport zal vervoegen in een Seat Ibiza RX Supercar. Teameigenaar Rene Münnich vervoegt de Est die het team van Olbergs MSE verliet.

Naast Sebastien Loeb en Timmy Hansen gooit Team Peugeot Hansen nog twee identieke ijzers in de strijd met Davy Jeanney en kersvers kampioen RX Lites, Kevin Hansen. Eerder al kwam ook al het gerucht binnen dat tweevoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov zijn zitje bij OlbergsMSE wisselt voor het World RX Team Austria, waar hij het samen met de regerende Europees Super1600 kampioen Janis Baumanis opnieuw doet met een Ford Fiësta.

Ford Focus RS RX - Hoonigan Racing Division
Ford Focus RS RX - Hoonigan Racing Division
Ook Andreas Bakkerud verliet OlbergsMSE en verruilde dit voor nieuwkomer Hoonigan Racing Division waarin hij samen aan de slag gaat met de Amerikaanse spektakelman Ken Block. Hoonigan zal aantreden met twee nagelnieuwe Fords Focus RS.




Marklund Motorsport
Marklund Motorsport
Anton Marklund ruilde het team van Ekström en de Audi S1 terug voor zijn eigen VW team Zweden dat nog steeds gerund wordt door vader Jan Marklund. Hij vormt ploeg met Johan Kristoffersson die het team van zijn vader ziet samen smelten met Marklund Motorsport.

Of we Liam Doran nog gaan terug zien is nog maar de vraag. De Britse wildeman zou naar Amerika vertrekken. Wie zijn plaatsje zal innemen naast tweevoudig wereldkampioen Petter Solberg is nog niet geweten.

Andréas Bakkerud - Ford Fiësta Olbergs MSE Team
Andréas Bakkerud - Ford Fiësta Olbergs MSE Team
En wie de Fords van OlbergsMSE Team en de Audi S1 naast het exemplaar van Ekström zal bemannen is nog een openstaande vraag. In de wandelgangen circuleren de geruchten dat Toomas Heikkinen wel eens onderdak zou krijgen in de Audi, terwijl Kevin Eriksson en Niclas Gronholm (zoon van) mogelijk richting de Ford's van OlbergsMSE zouden gaan. Maar hier is nog geen bevestiging van.

Foto's: Johnny Loix - All-INKL.COM Munnich Motorsport - WRC.com

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 2 maart 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons