van der Horst

Reiter Engineering en KTM slaan handen opnieuw in elkaar

Reiter KTM
Reiter KTM
Reiter Engineering en KTM werken momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe racewagen die in Europa, Azië en de Verenigde Staten op de markt zal komen. Na het (kleine) succes van de KTM X-BOW GT4 – winnaar van het EK GT4 Sports Light in 2008 – slaan de Oostenrijkse motorfietsfabrikant en de excentrieke Hans Reiter dus opnieuw de handen in elkaar, waarbij laatstgenoemde zich ontfermt over de bouw van de wagen en de logistieke kant van het verhaal. Het is nog niet duidelijk naar welk reglement de bolide zal ontwikkeld worden.
  • Skylimit Events
Voor Reiter Engineering is de terugkeer van KTM na het vertrek van Lamborghini uiteraard een welgekomen aanvulling, al zal het volgend jaar ook nog een aanzienlijke upgrade introduceren voor de Gallardo FL2 GT3 en blijft het voorts volop inzetten op de ontwikkeling van de imposante en ‘goedkope’ Camaro GT3.
 
"Met de X-BOW BATTLE hebben we een zeer succesvolle cup op poten gezet voor onze klanten,” verklaarde Hubert Trunkenpolz van KTM. “We zijn er ons van bewust dat onder hen er een vraag is naar een competitiewagen die kan racen in internationale wedstrijden. Met die gedachte in het achterhoofd benaderde Hans Reiter ons met het uitdagende concept om een compleet nieuwe X-BOW te ontwikkelen voor de autosport.”

Foto: KTM
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 10 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons