van der Horst

Reiter Engineering partner van SYNTIX Innovate Lubricants

Reiter Engineering partner van Syntix
Reiter Engineering partner van Syntix
Reiter Engineering, exclusieve producent van Lamborghini GT1/GT3 en Camaro GT3 race auto's, is partner van SYNTIX Innovate Lubricants. Voor Reiter Engineering formuleerde SYNTIX Innovative Lubricants. Een specifieke, hoogwaardige motorolie toegespitst op hun exclusieve GT1 en GT3 auto's. Na meerdere maanden uiterst succesvol testen, zijn de producten nu verkrijgbaar voor klantenteams. Deze hoogwaardige motorolie is exclusief verkrijgbaar bij Reiter Engineering.
  • LTF

Syntix introduceert een evolutie in Gear Oil

Syntix Gear Oil
Syntix Gear Oil
Het innovatieve Syntix Lubricants introduceert twee nieuwe zeer geavanceerde "hypoid/gear" oliën. Beide producten bedoelt, voor high-end toepassingen met name in de autosport, zijn zeer vooruitstrevend en uniek in hun soort.

 


Syntix is er in geslaagd om in samenwerking met de chemisten van hun additieven partner/leverancier, de meest moderne en geavanceerde formuleringen samen te stellen. Dit heeft geleid tot producten met bijzondere eigenschappen en van de hoogste haalbare kwaliteit. Back to back testen met andere producten in de markt tonen de exceptionele waarden en het onderscheidend vermogen van de Syntix producten.

 

Onze eigen technische en mechanische praktijkkennis gecombineerd met de chemische kennis van onze partners heeft ervoor gezorgd dat wij dit niveau kunnen behalen. Deze manier van samenwerken is onze sterkte, het is uniek in de branche en stelt ons in de gelegenheid om onze doelen na te streven. Wij zijn dan ook zeer trots op de gehele gang van zaken rondom de ontwikkeling van de producten en het eindresultaat. Aldus Pieter Dubois, CEO Syntix Lubricants.

 

Technische toelichting:

Beide producten zijn Boron Ester amide complex / molybdenum dialkyldithiocarbamate formuleringen versterkt met een ZDDP pakket. Tot op heden werden deze ingrediënten enkel toegepast voor de aandrijflijn van de hedendaagse F1. Syntix maakt het mogelijk om de uitzonderlijk kostbare grondstoffen te verwerken tot producten die ook bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedere andere tak van autosport naast de F1.

 

Twee verschillende producten, Endurance G7228 en SprintG7519:

 

Endurance G7228:

De nadruk i.z de ontwikkeling voor dit product ligt op performance, maar vooral op bescherming (extreme pressure) en uithoudingsvermogen.

*Geschikt voor lange afstand races maar ook voor algemene toepassing bij zeer hoog vermogen vanaf 400nm koppel.

 

Sprint G7519:

De nadruk i.z de ontwikkeling voor dit product ligt op bescherming (extreme pressure) en performance door middel van uitzonderlijk hoge EP waarden en lage wrijving en vloei-eigenschappen. 

*Geschikt voor sprint en kwalificatie maar ook voor algemene toepassing bij lager tot gemiddeld vermogen tot 400nm koppel.

 

De producten zijn verkrijgbaar vanaf begin oktober. Voor meer informatie en de testresultaten, neem contact op met Syntix. info@syntix.com tel: +31 (0)43 2050505

Syntix Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 25 september 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons