van der Horst

Renault: "Door configuratiefouten verloren we tijd en punten"

Renault Energy F1
Renault Energy F1
Renault maakte geen al te beste beurt afgelopen weekend tijdens de eerste Grote Prijs van het seizoen 2015. De Franse motorboer hinkt overduidelijk achter op Ferrari en vanzelfsprekend Mercedes, al beseffen onze Zuiderburen dat wel. Het probleem ligt volgens Renault bovendien helemaal niet bij de fysieke structuur van de componenten, maar eerder bij de software, zeg maar de configuratie ervan.
Rémi Taffin
Rémi Taffin
"Van in het begin van het weekend kenden we verschillende problemen, zowel bij Red Bull als bij Toro Rosso", licht operationeel directeur Rémi Taffin toe. "De betrouwbaarheid is ondermaats met zowel bij Ricciardo als Verstappen die een probleem kenden met de verbrandingsmotor. Beide problemen zijn niet aan elkaar gerelateerd en we werken aan een oplossing zodat we in de toekomst geen herhaling zien."

"Ons grootste probleem is evenwel de bestuurbaarheid, welke het voor alle rijders moeilijk maakte om zich comfortabel te voelen in de wagen. Het heeft gevolgen op vlak van het gebruik van de pedalen en het vertrouwen in de bochten, dus het kostte ons dit weekend tijd en punten. Het ligt aan de mapping, de manier waarop de krachtbron is ingesteld. Hoewel het zeker en vast niet eenvoudig op te lossen is, vereist het geen volledige hertekening (van de motor nvdr.). We hebben veel werk voor de boeg voor Maleisië", aldus nog Taffin.

Foto's: Renault Sport



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons