van der Horst

Renault Sport Trophy: Hungaroring: Zege van Wolfgang Reip in de endurance race

Wolfgang Reip/David Cebrian - Monlau Competicion
Wolfgang Reip/David Cebrian - Monlau Competicion
Onze landgenoot Wolfgang Reip heeft samen met zijn Spaanse teamgenoot David Cebrian de Endurance race van de Renault Sport Trophy op de Hungaroring gewonnen. Reip bestuurde net als in Spa een wagen van Monlau Competicion, als derde gestart schoof hij op naar plaats twee alvorens het stuur over te geven aan Cebrian. De Spanjaard wist daarna door te stoten naar de eerste plaats ten koste van de Renault Sport R.S. 01 van Steijn en Jeroen Schothorst (Equipe Verschuur). De winnaars van Spa David Fumanelli en Dario Capitanio (Oregon Team) pakten de laatste podiumplaats.
  • Circuit Zolder DTM
Podium endurance race
Podium endurance race
Wolfgang Reip nam bij de start de leiding over van de poleman Steijn Schothorst maar hij ging te ver naar buiten in de eerste bocht. Andrea Pizzitola profiteerde daarvan om door te stoten naar de kop voor Reip en Schothorst. Reip moest in de twaalfde ronde de Nederlander weer voor laten alvorens hij het stuur overgaf aan Cebrian, die achter Jeroen Schothorst als tweede de baan opkwam. De Spanjaard wist Schothorst te passeren en kon daarna aan de druk van zijn achtervolgers weerstaan om als eerste onder de vlag door te komen.

Foto's: World Series by RenaultSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 13 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons