van der Horst

Renault Sport Trophy: Sprint races: Nederlandse triomf – Reip en Bovy op het podium

Sarah Bovy
Sarah Bovy
De Nederlanders waren zondag aan het feest bij de twee sprint races van de Renault Sport Trophy. Diederik Sijthoff (V8 Racing) won de Prestige Race waarna in de late namiddag Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) de Elite Race op zijn naam wist te schrijven. Zowel Sarah Bovy als Wolfgang Reip wisten ieder in hun race een podiumplaats te behalen. Bovy is daarmee de eerste vrouw die het podium beklom in een Renault Sport Trophy race.
Sarah Bovy - Monlau Competicion
Sarah Bovy - Monlau Competicion
De eerste ronde van de Prestige Race verliep nogal hectisch waarbij verschillende wagens elkaar raakten. Adalberto Baptista (Oregon Team) en Dario Capitanio (Oregon Team) moisten het strijdtoneel verlaten, Antonio Coimbra (Equipe Verschuur) moest pit opzoeken en poleman Richard Gonda (ART Junior Team) kwam binnen met een lekke band. Sijthoff profiteerde van de verwarring om de leiding van de wedstrijd te pakken, Sarah Bovy (Monlau Competicion) was opgerukt naar de derde plaats. Maar beide rijders verloren een plaats, Sijthoff aan Toni Forné (ART Junior) en Bovy aan Stefano Costantini (V8 Racing). De Belgische pilote heroverde vier ronden later haar derde plaats en zette daarna ook hardhandig Forné opzij, die eerder ook al Sijthoff had moeten laten passeren. De koersdirectie gaf Bovy echter een penaltystraf voor haar inhaalmanoeuvre en plaatste haar terug naar de derde plaats. Sijthoff won, Forné kreeg zijn tweede plaats terug voor Bovy, Costantini finishte net naast het podium voor Max Braams, Philippe Bourgois en Philippe Haezebrouck.

Steijn Schothorst - Equipe Verschuur
Steijn Schothorst - Equipe Verschuur
Op een vochtige piste nam Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) de leiding bij de start van de Elite Race. De race werd geneutraliseerd om de baan vrij te maken na een contact tussen David Fumanelli (Oregon Team) en David Fumanelli (Oregon Team). Schothorst was opnieuw het best weg bij de herstart en controleerde de race. Andrea Pizzitola (ART Junior Team) die tweede lag zakte naar de vierde plaats wanneer Wolfgang Reip (Monlau Competicion) en Luciano Bacheta (Oregon Team) hem voorbij gingen, maar de Fransman vocht terug en wist zijn tweede plaats te heroveren. Reip pakte de derde eindplaats voor Bacheta en Vittorio Ghirelli (Zele Racing). Tien wagens bereikten de finish met in volgorde vanaf plaats zes Indy Dontje (ART Junior Team), Federico Leo (V8 Racing), Roy Geerts (V8 Racing), Nicky Pastorelli (V8 Racing) en Bas Schothorst (Zele Racing).

Foto's: Niels Vaeck
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons