van der Horst

Renault Sport Trophy: Nieuwe zege voor Team Marc VDS EG 0,0 in de Renault Sport Trophy

Podium AM race
Podium AM race
Na de endurance race op zaterdag, die gewonnen werd door de Team Marc VDS EG 0,0 Renault Sport R.S.01 van Markus Palttala en Fabian Schiller, stonden er zondag op het circuit van Motorland Aragon nog twee sprintraces op het programma. In de eerste wedstrijd was de zege alweer voor het Team Marc VDS EG 0,0, Schiller won in de morgen de race voorbehouden aan de AM rijders. In de namiddag was het de beurt aan de PRO piloten, daar was de zege voor Kevin Korjus (R-ace GP), Markus Palttala (Team Marc VDS EG 0,0) pakte de derde plaats.
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
In de AM race startten beide wagens van Team Marc VDS EG 0,0 van op de eerste rij met Schiller op pole en Fran Rueda ernaast. Van bij de start reden de twee Team Marc VDS wagens weg van de rest van het veld waar verschillende wagens in de problemen kwamen. Schiller en Rueda reden onbezorgd naar de eindmeet en schonken het Belgische team de dubbel. Met 15 seconden achterstand kwam Miguel Ramos(Equipe Verschuur) als derde over de eindmeet.  

Vlak na de start van de PRO race rukte Kevin Korjus op van de derde naar de eerste plaats. Palttala volgde als derde na Lewis Williamson (Strakka Racing). De posities vooraan zouden niet meer wijzigen tot aan de meet. Roy Geerts (Equipe Verschuur) eindigde vierde voor David Fumanelli (Oregon Team). Tanart Sathienthirakul op de tweede wagen van het Team Marc VDS EG 0,0 kwam als negende over de finishlijn.

Foto's: Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons