van der Horst

Renault Sport Trophy: Eerste race en eerste zege voor Team Marc VDS

Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Na het opheffen van zijn team Marc VDS Racing verleden jaar, veranderde Graaf Marc van der Straten alsnog van gedacht en hervatte dit jaar zijn autosport activiteiten, niet langer in de GT-klasse maar in de Renault Sport Trophy. Het team werd omgedoopt tot Team Marc VDS EG 0,0 en zet twee Renault Sport R.S.01 in in de trophy, die dit jaar meermaals uitkomt in het voorprogramma van de ELMS. De eerste race van het jaar vond zaterdag plaats op het circuit van Motorland Aragon en werd, niettegenstaande een penalty, gewonnen door het Team Marc VDS EG 0,0 duo Markus Palttala en Fabian Schiller.
Start race 1 Motorland Aragon
Start race 1 Motorland Aragon
De grid voor de eerste race werd bepaald door de tijden die de PRO-rijders reden in de kwalificatie, de tijden van de AM rijders bepaalden de startorde voor race twee op zondag. De pole was voor Lewis Williamson (Strakka Racing) en de Brit pakte bij de start ook de leiding van de race voor de van de zesde plaats gestarte Nicky Pastorelli (V8 Racing). Markus Palttala volgde in vierde positie na Pieter Schothorst (Equipe Verschuur). Na vijf ronden kwam de safety car naar buiten na een aanrijding tussen twee concurrenten, maar het klassement bleef gehandhaafd en Williamson behield de koppositie tot half de race waar een tussenklassement wordt opgemaakt en de eerste punten worden verdeeld.

Podium race 1 Motorland Aragon
Podium race 1 Motorland Aragon
Palttala dook als eerste de pits in om het stuur over te geven aan Fabian Schiller, maar het team kreeg 15 seconden straftijd voor het niet respecteren van de minimum stoptijd. Door zijn vroege pitstop had Schiller de leiding in handen genomen voor Tim Sugden die het stuur over genomen had van Williamson. Schiller zette alles op alles en kwam als eerste onder de vlag door met 20 seconden voorsprong op Fredrik Blomstedt die ondertussen voorbij Sugden was gegaan. De voorsprong van het Fins-Duits duo was dus groot genoeg om de algemene zege binnen te halen ondanks de straftijd. Toni Forné (R-ace GP) kwam als vierde toe voor Jeroen Schothorst (Equipe Verschuur).

Foto's: Renault SportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons