van der Horst

Renties Ypres Rally: 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

Poster Renties Ypres Rally 2020
Poster Renties Ypres Rally 2020
De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium (20-22 november), tevens de finale van het 2020 FIA World Rally Championship.
  • De Swert Opticiens
De Belgische klassieker zal het perfecte toneel zijn voor de finale van het erg competitieve FIA Junior WRC Kampioenschap, want met wisselvallig herfstweer belooft het een erg uitdagende wedstrijd te worden op een van de moeilijkste asfaltparcours van Europa. Er wachten de teams, allemaal in Ford Fiesta Rally4's gebouwd door M-Sport Polen en uitgerust met Pirelli's, drie zware wedstrijddagen met bijna 300 kilometer tegen de chrono. 
 
De wedstrijd wordt betwist op smalle asfaltbaantjes, die vaak geen enkele foutmarge bieden. Het wordt een uitdaging voor de teams die strijden voor deze felbegeerde FIA Junior WRC Wereldtitel, bekroond met een Ecoboost Fiesta Rally2. De slotdag wordt afgewerkt op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps, de thuisbasis van de Grote Prijs Formule 1 van België, de 24 Uren van Spa en de Spa World Rallycross of Benelux, die overigens op dezelfde dag verreden zal worden. 
 
Maciej Woda, Directeur van het FIA Junior WRC Team:  “Het FIA Junior WRC Kampioenschap belooft de toekomstige sterren van het WRC telkens mee te nemen naar de meest iconische rally's op de kalender om te proeven van de verschillende types ondergrond in het kampioenschap. De Renties Ypres Rally Belgium is een heel specifieke rally die zijn karakter in al die jaren behouden heeft. De smalle, technische baantjes op asfalt in de Westhoek zullen een serieuze uitdaging vormen voor de jongeren. Ik ben heel tevreden voor al onze deelnemers dat we dit jaar nog vier wedstrijden op de kalender hebben staan. We verliezen slechts één manche ten opzichte van de oorspronkelijke kalender. Omdat deze asfaltwedstrijd de laatste manche van het kampioenschap is, zullen rijders die eerder aan twee manches van het kampioenschap hebben deelgenomen, hun puntentotaal vermenigvuldigd zien met 1,5. Rijders die alle manches van het kampioenschap gereden hebben, mogen hun slechtste score laten vallen."

Renties Ypres Rally Belgium



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op woensdag 30 september 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons