van der Horst

Retro 911 met 500 pk en F1 techniek

Singer DLS
Singer DLS
Tuner en Porsche restaurateur Singer Vehicle Design uit de Verenigde Staten herbouwd sinds 2009 de Porsche 911 in de stijl van de jaren 60 en 70. Samen met Williams Advanced Engineering, een tak van het Williams F1 team, heeft Singer met de DLS nu een huzarenstuk afgeleverd.
  • St. Paul
Elke 911 die Singer onder handen neemt is dat exclusief in opdracht van een afnemer. Toch waren er klanten die nog wat meer wilden en de Amerikaanse tuner eigenlijk dwongen om nog een stap verder te gaan. Singer ging die uitdaging graag aan met als resultaat de DLS, wat staat voor Dynamics and Lightweighting Study. De Singer DLS weegt door het gebruik van materialen als carbon, magnesium en titanium niet meer dan 990 kilo. De Retro 911 is geschoeid op Michelin Pilot Sport Cup 2-banden met 18 inch BBS velgen.
 
Williams Advanced Engineering heeft de 4,0 liter zescilinder boxermotor ontwikkeld. De aandrijving is luchtgekoeld en levert 500 pk, en kan meer dan 9000tpm draaien. De DLS is handgeschakeld en wordt geleverd met een zesbak van Hewland. Onder andere Top Gear presentator en coureur Chris Harris werd ingeschakeld om de wagen optimaal af te stellen. Singer Vehicle Design gaat maximaal 75 exemplaren van de DLS bouwen. 

Tekst: Michel Helders - Foto's: Singer Vehicle Design



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 17 november 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons