Review BK Rallycross Maasmechelen

Robbe Goris & Ron Snoeck
Met de buitenlandse manche van het Duits kampioenschap erbij telde het deelnemersveld meer dan 120 rijders en was het talrijk opgekomen publiek getuige van spannende reeksen en finales met Steve Otzer, Robbe Goris, Kristof Bex, Rens van Pelt, Ralph Donkers en Cedric Brimioulle als winnaars in de respectievelijke klassen.
Steve Volders in goed gezelschap
In de RST Cup moest de leider in het Cup kampioenschap Kimi Vermeulen opboksen tegen een garde Nederlanders waaronder de uiteindelijke winnaar Ralph Donkers en Jari van Hoof die samen met Vermeulen het RST podium bezetten.

Bij de Junior XC ging de overwinning naar Rens van Pelt voor Kim Ermens en Tom Heindrichs. In de X-Cross met 17 deelnemers waaronder Steve Volders in een Thierry Neuville “LifeLive” Crosskart ging de eerste plaats naar Cedric Brimioulle voor Danny Van Mol en de Nederlander Dirk Garvelink. Steve Volders strandde in de Semi-finale en eindigde uiteindelijk als negende.

Kurt Lambers & Filip Wojtowicz
Met het grootste veld van het weekend en 28 starters pakte de SuperNational -2liter goed uit. Ondanks de pole van de  Nederlander Ron Snoeck was het Robbe Goris die in zijn Opel Corsa op het juiste moment de jokerlap indook en zo de leiding over te nemen van Snoeck. Bart Coninx mocht richting de laagste podiumtrede. Pech was er voor Filip Wojtowicz (Volvo C30) die in de semi finale aan de kant werd gezet door Kris Bammens (Peugeot 206) die ook Glenn Cools (Opel Corsa) meenam in zijn vlucht om nadien ook de Renault Clio van Dave Van Beers te rammen.

Steve Otzer
Steve Otzer
De Citroën Saxo van Steve Otzer was wederom te sterk voor de concurrentie in de Super1600. Vertrokken vanop de pole lukte de man uit Lubbeek een start-finish race. De resterende podiumplaatsen waren voor Dennis Remans (Ford Fiesta) en Yves Teelen (Peugeot 208).

Yves Teelen (Peugeot 208) en Davy Van Den Branden (Citroën DS3)
Davy Van Den Branden (Citroën DS3) kreeg bij het uitkomen van zijn jokerronde een tik mee van de Peugeot van Yves Teelen waardoor de man uit Tielrode moest opgeven.

Bex versus Maris
Met de twee Volvo’s S40 van Kristof Bex en Luc Maris op de eerste startlijn tijdens de finale van de SuperNationals +2liter wist de concurrentie dat zij moesten rijden voor de resterende podiumplaats. Poleman Bex nam vanuit de pole de leiding voor Maris en de BMW van Stefan Vaesen.

Vaesen & Van Lingen
Achter dit trio was er een strijd ontstaan tussen Van Lingen (BMW) - Kemps (BMW) en Ludo Hermans (Ford Escort). Stephanie Van Lingen trok aan het langste eind en eindigde net naast het podium op vier voor Kemps en Hermans. Vooraan ontstond er een kloof tussen Bex en Maris en het was de man uit Zolder die de overwinning binnen haalde voor Maris en de rokende BMW van Vaesen.

VAS Regionaal/ Dexters reeds zeker van de titel

Tijdens de voorlaatste wedstrijd voor het VAS- kampioenschap heeft Didier Dexters zichzelf opgevolgd als Regionale A kampioen in zijn bekende Toyota MR2. Dexters had aan een tweede plaats voldoende om zich opnieuw kampioen te kronen. De overwinning kwam toe aan Wouter Desender (Honda Civic) die een goede keuze maakte tijdens de joker en zo de kersverse kampioen kon verslaan. Jacky Simons vervolledigde het podium.

In de promo klasse was het Yenthe Putzeys (Opel Corsa) die de top drie in het VAS kampioenschap te snel af was. De 20-jarige Putzeys behaalde zijn tweede overwinning op rij in zijn debuutjaar en verraste Devlin Thijs en Danny Kunnen. In de tussenstand neemt de winnaar Putzeys de leidersplaats over van Stefan Thomassen die pas als tiende eindigde met zijn Honda CRX. In de B-klasse schoot Andy Leysen te snel uit de startblokken waardoor de man uit Arendonk het bord van 2X jokeren te zien kreeg.

Foto's: Johnny Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 9 september 2019.