van der Horst

Trophée de Bourgogone: Nabeschouwing MeXt Racing Team

Afgelopen weekend trok het MExT Racing team naar het circuit van Dijon-Prenois in Frankrijk voor de tweede ronde van het BRCC. Koen Wauters kon niet aanwezig zijn wegens andere verplichtingen, maar er werd een waardige vervanger gevonden in de vorm van Claudie Tanghe, die voor het eerst plaats nam in de Porsche van MExT Racing.
Na de eerste race in Zolder die werd verreden over 90 minuten was het deze keer een volwaardige endurance race van 180 minuten. De kwalificatie op vrijdag verliep zonder problemen en er werd een 10de plaats algemeen behaald, wat neerkwam op de derde plaats binnen de GT Cup klasse, vlak na de Ferrari 458 Challenge van Scuderia Monza.

De kwalificatie kreeg na afloop toch nog een staartje voor MExT Racing en enkele andere teams. Omdat er wegens een vergetelheid geen verplichte sticker was aangebracht op de banden moest er op zondag tijdens de race een stop & go worden gemaakt. Een kleine tegenslag, maar met een race van 3 uur voor de boeg en een snelle wagen waren er nog genoeg mogelijkheden om een mooi resultaat te behalen.

Zondag racedag, waarin Claudie Tanghe de start voor zich nam. In de eerste en tweede stint werd er een vlot tempo gereden en na enkele pitstops lag de wagen op een 6de positie algemeen, strijdend voor P2 in GT Cup met de Ferrari van Scuderia Monza. In de derde stint melde Claudie dat de versnellingsbak opnieuw begon te haperen, net zoals de vorige race in Zolder. Het probleem viel echter te controleren en voor het laatste halfuur van de race gaf Claudie het stuur over aan Dirk. De versnellingsbak begon echter meer en meer tegen te werken en uiteindelijk moest Dirk de race afwerken in vijfde en zesde versnelling, wat natuurlijk niet ideaal is op het snelle en glooiende circuit van Dijon-Prenois. De BMW 1M Silhouette van GT Events Racing kwam nog bijzonder dicht in de laatste rondes, maar uiteindelijk kon Dirk de 8ste plaats algemeen en 3de in GT Cup veilig stellen.

De versnellingsbak zal nu volledig worden nagekeken zodat we terug ten strijde kunnen trekken tijdens de Spa Euro Race op 8 & 9 Juni op het circuit van Spa-Francorchamps. Ook Koen Wauters zal hier opnieuw van de partij zijn.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 17 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons