van der Horst

Rickard Rydell met Nika Racing Chevrolet aan de slag in Shanghai

Rickard Rydell
Rickard Rydell
Niet Hiroki Yoshimoto, naar verluidt verhinderd door andere bezigheden, maar Rickard Rydell zal de ex-Nykjaer Chevrolet Cruze van het Nika Racing team bemannen ter gelegenheid van de eerstvolgende WTCC-meeting in Shanghai. In Macau neemt de Japanner het Cruze-stuur opnieuw van de Zweed over.

Voor Rydell die ervaring zat heeft in het toerwagenmilieu betekent deze one-off een come back naar het wereldkampioenschap voor toerwagens waarin hij geregeld aan het werk te zien was.

75f4a8cf6ba09fc3317fdde072ae382647f9875b.jpg
Na o.a. ettelijke seizoenen in het BTCC met Volvo reed Rydell in 2004 voor het officiële SEAT-team in het ETCC en een jaar later werd hij met het Spaanse merk vijfde in het WTCC. In 2006 eindigde hij zevende maar verloor zijn SEAT-zitje voor 2007. In dat jaar maakte hij ook al een come back ter gelegenheid van de Zweedse WTCC-manche in Anderstorp. Hij racete toen met de vierde officiële Chevrolet Lacetti en zette toen kwaad bloed bij Chevrolet-teambaas Eric Nève door voor eigen winst gaan, liever dan zich in functie van teamgenoten Alain Menu en Nicola Larini te schikken naar de teamorders. Dat zelfde jaar in Macau verscheen hij opnieuw met een SEAT aan de start. In 2008 (5de) en 2009 (7de) betwistte hij dan opnieuw een volledig seizoen met één van de officiële SEAT's Leon TDI. Na een jaar 'zonder' en de STCC-titel met het zelfde Nika Racing in 2011,dook hij in 2012 andermaal op ter gelegenheid van de WTCC-openingsrace in Monza waar hij 4 en 10de eindigde. De invalbeurt in Shanghai wordt een primeur voor de kalende Zweed die er nooit eerder aan de start kwam.


Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 7 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons