van der Horst

Rickard Rydell racet in Monza - Foto van livery Honda Civic

JAS Motorsport - Honda Civic FIA WTCC
JAS Motorsport - Honda Civic FIA WTCC
Rickard Rydell, huidig Scandinavisch touring car kampioen en WTCC veteraan, zal in Monza aan de start verschijnen van de eerste meeting van het WTCC jaargang 2012. De Zweed zal er een Chevrolet Cruze 1.6 T besturen ter voorbereiding van een nieuwe campagne in het Scandinavische kampioenschap (STCC). De afgelopen jaren was BTCC kampioen uit 1998 al goed voor enkele overwinningen in het WTCC. Daarnaast bevestigde Honda haar intentie om dit seizoen al enkele races mee te pikken ter voorbereiding van een volledig seizoen in 2013.
Voorlopig gaat het dus om een eenmalig optreden ter voorbereiding van het STCC seizoen, dat het voornaamste doel blijft van Rickard Rydell. Als de ervaring positief uitvalt, is het echter mogelijk dat er nog een vervolg gebreid wordt aan het WTCC avontuur. Rydell zal in Monza een Chevrolet Cruze 1.6 T 2011 specificatie besturen, ingezet door Chevrolet Motorsport Sweden, de huidige titelverdediger in het STCC. Het team kwam de afgelopen jaren reeds sporadisch aan de start van het wereldkampioenschap voor toerismewagens. Rydell testte recentelijk de wagen al  op het circuit van Valencia tezamen met het officiële Chevrolet team.

Honda zal in 2013 een volwaardig WTCC programma afwerken met twee Civic's, dat kon u eerder al lezen op deze website. Om die plannen kracht bij te zetten, bracht de Japanse constructeur ook een nieuwe schets uit van de bolide getooid in haar oorlogskleuren.

Foto: HondaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Championship op donderdag 1 maart 2012.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons