van der Horst

Riley Mk. 30 LMP2 voorgesteld

Riley Mk. 30 LMP2
Riley Mk. 30 LMP2
Visit Florida Racing heeft de eerste foto's van de Riley Mk. 30 LMP2 vrijgegeven. Hoewel Mazda eerder al haar op de Riley gebaseerde RT24-P had voorgesteld, is dit de eerste blik op het 'generieke' bodywork. Na Ligier (Onroak), Oreca en Dallara is nu dus het doek gelicht van alle vier de nieuwe bolides die vanaf 2017 de LMP2-markt onder elkaar zullen verdelen.
Riley Mk. 30 LMP2
Riley Mk. 30 LMP2
Visit Florida Racing nam gisteren de wagen in ontvangst en voelde haar nieuwe strijdwapen meteen aan de tand op Carolina Motorsports Park. Daarvoor deed het een beroep op Marc Goossens en Renger van der Zande, die zoals eerder aangekondigd het hele IMSA WeatherTech SportsCar Championship zullen betwisten in de topklasse. 


Riley Mk. 30 LMP2
Riley Mk. 30 LMP2
De wagen zal worden aangedreven door de standaard LMP2 Gibson-krachtbron. In tegenstelling tot ESM (Nissan), WTR & AXR (Cadillac) en Speedsource (Mazda) heeft Visit Florida Racing dus geen band met een constructeur. Na deze eerste shakedown trekt het team nu naar Daytona voor de eerste officiële IMSA-test in de aanloop naar de 24 uren.


Foto's: Visit Florida RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 11 december 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons