van der Horst

Riyad: Dan Ticktum beste in vrije training twee - Stoffel Vandoorne vierde

Dan Ticktum
Dan Ticktum
Tijdens de tweede vrije training in Riyad is het Dan Ticktum die bovenaan staan. Het is voor het eerst sinds lang dat een NIO 333 nog eens bovenaan staan tijdens een sessie van de Formule E. De Brit hield Sébastien Buemi (Envision) en Mitch Evans (Jaguar) op ruime afstand. Stoffel Vandoorne (DS Penske) eindigde als vierde.
Over het algemeen verliep de training relatief rustig, op één groot moment na. Nico Müller (ABT CUPRA) raakte namelijk de muur zwaar aan de linkerkant, waardoor de ophanging direct kapot was. De Zwitser kon nog een beetje vooruit bollen, maar moest al snel de wagen parkeren. Ook was er meer stof dat er op de baan lag dan bijvoorbeeld gisteren, al was het in de dag geen goed weer in de Saoedische hoofdstad met zelfs wat regen, wat vandaag niet aan de orde is.

Met Ticktum bovenaan is het misschien wel verrassend. Vooral gezien NIO 333 al lang niet meer mee bovenaan zit. Maar ook Jaguar herleeft na dat zware weekend in Mexico City, met drie wagens die de aandrijving van de Britse constructeur in het bezit hebben in de top vijf. Aan de kant van DS is Vandoorne tot nog toe de enige die kan bevestigen, terwijl teamgenoot Jean-Éric Vergne en beide Maserati's in het midden van het pak zitten. Het gaat dus wederom een interessante kwalificatiesessie worden deze middag, die start om 13:40 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 27 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons