van der Horst

Riyad: Derde keer goede keer voor Jake Hughes - Stoffel Vandoorne top acht

Jake Hughes - Neom McLaren Formula E Team
Jake Hughes - Neom McLaren Formula E Team
Drie ronden, zoveel had Jake Hughes nodig om zijn eerste pole te realiseren. Tijdens de kwalificaties voor de tweede race in Diriyah liet de rookie van McLaren weer zijn snelheid zien door voor een derde keer door te stoten naar de duels. Gisteren verloor hij nog de finale, maar vandaag won hij van de Zwitser in de halve finale en liet Mitch Evans (Jaguar) nipt achter zich. Dat terwijl de tweede startrij voorbehouden is voor René Rast (McLaren) en Sébastien Buemi (Envision). Ook Stoffel Vandoorne haalde eindelijk de duels, maar werd al snel uitgeschakeld en start als achtste.
  • St. Paul
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Het voornaamste gegeven tijdens de eerste groepskwalificatie betrof Sam Bird (Jaguar) en Dan Ticktum (NIO 333). Nadat beide Britten met vlag en wimpel door konden stoten, vielen zij vandaag uit de boot. Wel goed nieuws was dat Vandoorne eindelijk nog eens door kon stoten. Volgens teambaas Jay Penske hebben ze dan ook alle mogelijke situaties getest tijdens de laatste vrije training. Samen met Hughes, Buemi en Jake Dennis (Avalanche Andretti) stootte de Rumbekenaar door naar de duels. Dit in tegenstelling tot teamgenoot Jean-Éric Vergne, die niet verder kwam dan een achtste plek. Ook beide Mahindra's misten de snelheid om in de duels uit te komen. Dat terwijl ook Edoardo Mortara voor het eerst kon doorstoten, samen met Evans, Rast en Pascal Wehrlein (Porsche).

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Voor Vandoorne eindigde het in de kwartfinale, nadat hij door Buemi aan de kant gezet werd. Daardoor start hij vanavond als achtste. Hughes knikkert Dennis er uit, terwijl Rast ook zijn McLaren naar de halve finale stuurt ten nadele van Wehrlein. De Duitser start wel voor zijn concurrent Dennis als vijfde, wat nu al belangrijk kan zijn in het kader van het kampioenschap. Tot slot stootte Evans met vlag en wimpel door ten koste van Mortara. In de halve finales nam Hughes weerwraak op Buemi, maar het werd geen McLaren-duel want Evans won van Rast. De finale daarentegen werd een nagelbijter, maar uiteindelijk behaalde Hughes zijn eerste pole in wat nog maar zijn derde wedstrijd is.
Of hij deze kan verzilveren zien we vanavond vanaf 18:03 uur.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 28 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons